Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Jól látom, hogy a legtöbb...

Jól látom, hogy a legtöbb diplomás túl beképzelt a papírja miatt és mindenhol megemlítik, hogy persze nekem van diplomám, a férjem mégis egy buta nővel csalt meg, vagy diplomám van és nem kellek senkinek, az oldalon többször olvastam ilyet?

Figyelt kérdés
Most csak példát hoztam a kérdésemben. Én úgy tapasztalom, hogy a diploma nem egyeneses arányos a diplomások értelmi képességeivel. Rengeteg büfé szak van, ahol szinte csak magolni kell,tudom,mert ilyen szakra jártam én is és a csoporttársaim mind odáig voltak,hogy ők fősulira járnak, milyen jól fognak keresni,mert ők diplomások lesznek, én már akkor tudtam,hogy nem jól döntöttem, én hülye inkább tényleg mehettem volna álmaim szakára előbb, ahogy most,de akkor nagyon beteg voltam és akartam valami könnyebbet tanulni, na mindegy, hibáztam. Inkább tanultam volna szakmát, sokkal többet ér,mint a sok kommunikációs, hr, meg ehhez hasonló szakok. Sokan elfelejtik összehasonlítani a diploma típusokat. Én nem hasonlítanék például össze egy vegyészmérnöki diplomát mondjuk egy művelődésszervezőivel. Most biológusnak, őssejtkutatónak tanulok és már engem zavar,ha körülöttem a többi diplomás nagypofáskodik.
2011. szept. 29. 05:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%

Igazad van részben ami írsz, aláírom. A véleményemet nagyjából az előttem levők leírták.

DE azért tegyük hozzá a dolgokhoz, hogy sok nem diplomás meg pont a diplomásokat hurrogja le, hogy azok meg nem csinálnak semmit, keresnek X összeget. Nekem erről meg az a véleményem, hogy az iskola kapuja mindenkinek nyitva van. Persze sok mindenkinek büdös huszonévesen egyetemre járni, s aztán ne adj Isten, ha ez még azzal is jár, hogy (egyébként sokak számára meglepő módon) még tanulni is kell.

Én ezeket az embereket nem értem...Sokszor orrvérzésig tanulok, reggeltől estig, ezt nyomatni egy hónapig azért nem kicsi meló...persze mit tud erről az, aki ki sem próbálta vagy mondjuk büfé szakra járt...:-S

Azt a részét is aláírom, hogy sok hülye diplomás ember van, általában ezek azok akik lenézik azokat akiknek nincs. Azok a csoporttársaim, akik 2-3-al végzik az egyetemet, éppen átcsusszannak a vizsgákon magabiztosak, szakmailag azt hiszik az egekben járnak, és hű de büszkék magukra, milyen nagy emberek. Most nem azért de én nagyjából 5-össel végeztem a másodévet (volt egy négyesem) és szakmailag úgy érzem még nagyon nagyon sokat kell fejlődjek...

"A világgal az a baj, hogy az okosok tele vannak kételyekkel a hülyék pedig holtbiztosak mindenben"-ez igaz az egyetemistákra.

Én nem nézem le azt aki nem diplomával keresi a pénzt, de elvárom, hogy engem se tituláljanak "nagy egyetemistának", "diplomás okostojásnak" és ilyeneknek, mert már volt akitől megkaptam, ok nélkül. Ilyenkor nyílik a bicska a zsebemben.

21-L

2011. szept. 29. 07:58
 12/20 anonim ***** válasza:
72%

En meg egyenes aranyt latok a nem diplomas es a kisebbsegi komplexusban szenvedok kozott. Ezek eleg erosen korrellalnak.

A f@szt kell ezt tul ragozni. Ha valakinek b@ssza a csoret, hogy nincs papirja, akkor tegyen erte, hogy legyen. Ha meg nem tesz erte, akkor magara vessen.

Es hadd ne erezzem mar magam rosszul mert volt szorgalmam tanulni. Es hadd ne kelljen mar -szelsosegesen irom le- "a lusta emberek" miatt ezt nekem alszerenyen kozolnom.

(BME:Villamosmernok es BKE:Projektmenedzsment)

2011. szept. 29. 08:21
 13/20 anonim ***** válasza:
33%

Fontos szempont az idő. Néhány évtizede (nem diplomás szüleim korában) diplomát szerezni sokkal nagyobb dolognak számított, mint ma. Mégis ma, amikor egyszerre vannak a munkaerőpiacon a nyugdíjhoz közelítő nem diplomások és a frissen diplomázott fiatalok tömegei, az utóbbiak gyakran "helyzeti előnyt" élveznek, csupán a papír megléte miatt.

Talán én vagyok vak, vagy rossz körökben mozgok, de számomra nem tűnik úgy, hogy ekkora vízválasztó lenne a diploma, főleg fiatalok között. Éppen azért, mert már majdnem mindenkinek van, és nevetséges szakokon is lehet ilyen papírt szerezni. Szinte nincs kinek hencegni a diplomáddal, mert vagy van neki is valami, vagy lesz pár éven belül.

És persze az is igaz, hogy a diploma nélkül is lehetnek az emberek teljesen intelligens, tisztességes, jó szakemberek.

2011. szept. 29. 10:41
 14/20 anonim ***** válasza:
81%
Persze, vannak akiknek a diplomával párhuzamosan megnő az arcuk, de ott van az is, hogy végigtanultam a középiskolát, bekerültem az egyetemre, aztán sok helyről azt kapom, hogy egy lusta sz*r alak vagyok, még dolgozni sem hajlandó. Én nem lébecolni járok, de mégis úgy le vagyok nézve, mintha a társadalom legnagyobb élősködője lennék. Azért ezt sem nevezném kifejezetten értelmes viselkedésnek. Ha annyira értelmetlennek tartják az egyetemeket, akkor de járjanak, legyenek büszkék a szakmájukra, arra, hogy letettek valamit az asztalra, de ne azzal arcoskodjanak, hogy "nézdmár hogy beszóltam a girnyó kis egyetemistáknak, höhö".
2011. szept. 29. 12:26
 15/20 anonim ***** válasza:
75%
Azért megkérdezném, hogy ha "minden hülye szerezhet diplomát", akkor nektek hogy-hogy nem sikerült? Hiszen olyan egyszerű, ti meg annyival intelligensebbek vagytok nálunk, ráadásul az csak egy darab papír, aminek a megszerzéséhez ész sem kell... akkor?
2011. szept. 29. 12:42
 16/20 anonim ***** válasza:
86%

"ma 12:42"

Ezt most kinek írtad?

Továbbra is azt gondolom, hogy, ha nem is "minden hülye", de egy átlagos képességű ember simán tud szerezni valamilyen diplomát, legalább BSc-t. Egy ismerősömet gyerekként pszichiáterhez vitték, hogy kiderítsék, nem értelmi fogyatékos-e. A felmérés szerint 80-90 körüli volt az IQ-ja, ami átlag alatti szellemi képességet mutat, tavaly pedig elhanyagolható késéssel diplomázott, jelenleg gyógytornászként dolgozik.

2011. szept. 29. 12:54
 17/20 anonim ***** válasza:
57%

12.42. Vegig olvasva a valaszokat azert voltak olyanok akik diplomaztak. Sot a kerdezo is fog vmikor. en is adtam valaszt korabban, nekem 2 diplomam is van, a 3ik kulfoldrol, megsem erzem magam tobbnek mint egy jo szakmunkas. Sot talalkoztam olyan diplomassal akivel nem is tudok elbeszelgetni, es a ket legjobb baratnomnek pl nincs diplomajuk, erettsegijuk van, es megis nagyon jol el tudunk beszelgetni. Orakat, mindenrol.

12.54 BSc kepzes. Azert az sem setagalopp egy neves egyetemen. persze vannak himi humi kepzesek ebben a korben de vannak erosek is. Hidd el a himi humi kepzesrol kikerulot ugy sem veszi fel a munkaeropiac, legalabbis nem a nagy multi... es nem is lesz belole sem CFO, sem CEO.... A legtobb megmarad adminisztratori munkakorben, ugyanugy mintha erettsegije lenne.

egyebkent nem a diploma teszi az embert.

2011. szept. 30. 08:22
 18/20 anonim ***** válasza:
35%

ma 08:22

Nem tudom, kiket vesz fel egy multi, de szerencsére nem csak multik léteznek a világon. De valamiképpen biztosan számít az elhelyezkedésnél, hogy valakinek *milyen* a diplomája, azon felül, hogy létezik. Ezért írtam, hogy önmagában a diploma megléte már nem sokat jelent.

Amúgy a legpoénosabb "diplomás" szöveget itt a GyK-n olvastam. Egy csaj leírta a kérdésében, hogy ő a második diplomáját szerzi már talán jövőre valamilyen mérnök szakon. A válaszokból később kiderült, hogy ez azt jelenti, hogy idén kezdte az MSc-t, az első diplomájának a frissen befejezett BSc-t tekintette. Végül is, nem hazudott. :)

2011. szept. 30. 09:34
 19/20 anonim ***** válasza:
9%
Hát nem tudom, neked mi a büfészak, én nagyon jól érzem magam az igazgatásszervező diplomámmal, meg a pályakezdő 250 ezres fizetésemmel, én rögtön el tudtam helyezkedni egy cégnél. És megérte a stressz az érettségin, meg a sok éjszakázás az egyetem miatt. Csak tanulni kell és akkor nem fogsz "büfészakra" járni. És már ne haragudj, de azzal, hogy ennyit tanultam (és nem nevezném magolásnak a szín tiszta tanulást) értelmesebbnek érzem magam, mint az útszéli munkások, vagy a sarki kiboltban a bambafejű eladólány.
2011. okt. 3. 16:51
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
a bsc az a régi főiskolai megfelelője nagyjából, és egy jó bsc végzettség igen jó lehet. Okés, hogy a diploma nem tezs felsőbbrendűvé, de az egészségnek azért nem árt meg.
2016. febr. 3. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!