Jól látom, hogy a legtöbb diplomás túl beképzelt a papírja miatt és mindenhol megemlítik, hogy persze nekem van diplomám, a férjem mégis egy buta nővel csalt meg, vagy diplomám van és nem kellek senkinek, az oldalon többször olvastam ilyet?
Igazad van részben ami írsz, aláírom. A véleményemet nagyjából az előttem levők leírták.
DE azért tegyük hozzá a dolgokhoz, hogy sok nem diplomás meg pont a diplomásokat hurrogja le, hogy azok meg nem csinálnak semmit, keresnek X összeget. Nekem erről meg az a véleményem, hogy az iskola kapuja mindenkinek nyitva van. Persze sok mindenkinek büdös huszonévesen egyetemre járni, s aztán ne adj Isten, ha ez még azzal is jár, hogy (egyébként sokak számára meglepő módon) még tanulni is kell.
Én ezeket az embereket nem értem...Sokszor orrvérzésig tanulok, reggeltől estig, ezt nyomatni egy hónapig azért nem kicsi meló...persze mit tud erről az, aki ki sem próbálta vagy mondjuk büfé szakra járt...:-S
Azt a részét is aláírom, hogy sok hülye diplomás ember van, általában ezek azok akik lenézik azokat akiknek nincs. Azok a csoporttársaim, akik 2-3-al végzik az egyetemet, éppen átcsusszannak a vizsgákon magabiztosak, szakmailag azt hiszik az egekben járnak, és hű de büszkék magukra, milyen nagy emberek. Most nem azért de én nagyjából 5-össel végeztem a másodévet (volt egy négyesem) és szakmailag úgy érzem még nagyon nagyon sokat kell fejlődjek...
"A világgal az a baj, hogy az okosok tele vannak kételyekkel a hülyék pedig holtbiztosak mindenben"-ez igaz az egyetemistákra.
Én nem nézem le azt aki nem diplomával keresi a pénzt, de elvárom, hogy engem se tituláljanak "nagy egyetemistának", "diplomás okostojásnak" és ilyeneknek, mert már volt akitől megkaptam, ok nélkül. Ilyenkor nyílik a bicska a zsebemben.
21-L
En meg egyenes aranyt latok a nem diplomas es a kisebbsegi komplexusban szenvedok kozott. Ezek eleg erosen korrellalnak.
A f@szt kell ezt tul ragozni. Ha valakinek b@ssza a csoret, hogy nincs papirja, akkor tegyen erte, hogy legyen. Ha meg nem tesz erte, akkor magara vessen.
Es hadd ne erezzem mar magam rosszul mert volt szorgalmam tanulni. Es hadd ne kelljen mar -szelsosegesen irom le- "a lusta emberek" miatt ezt nekem alszerenyen kozolnom.
(BME:Villamosmernok es BKE:Projektmenedzsment)
Fontos szempont az idő. Néhány évtizede (nem diplomás szüleim korában) diplomát szerezni sokkal nagyobb dolognak számított, mint ma. Mégis ma, amikor egyszerre vannak a munkaerőpiacon a nyugdíjhoz közelítő nem diplomások és a frissen diplomázott fiatalok tömegei, az utóbbiak gyakran "helyzeti előnyt" élveznek, csupán a papír megléte miatt.
Talán én vagyok vak, vagy rossz körökben mozgok, de számomra nem tűnik úgy, hogy ekkora vízválasztó lenne a diploma, főleg fiatalok között. Éppen azért, mert már majdnem mindenkinek van, és nevetséges szakokon is lehet ilyen papírt szerezni. Szinte nincs kinek hencegni a diplomáddal, mert vagy van neki is valami, vagy lesz pár éven belül.
És persze az is igaz, hogy a diploma nélkül is lehetnek az emberek teljesen intelligens, tisztességes, jó szakemberek.
"ma 12:42"
Ezt most kinek írtad?
Továbbra is azt gondolom, hogy, ha nem is "minden hülye", de egy átlagos képességű ember simán tud szerezni valamilyen diplomát, legalább BSc-t. Egy ismerősömet gyerekként pszichiáterhez vitték, hogy kiderítsék, nem értelmi fogyatékos-e. A felmérés szerint 80-90 körüli volt az IQ-ja, ami átlag alatti szellemi képességet mutat, tavaly pedig elhanyagolható késéssel diplomázott, jelenleg gyógytornászként dolgozik.
12.42. Vegig olvasva a valaszokat azert voltak olyanok akik diplomaztak. Sot a kerdezo is fog vmikor. en is adtam valaszt korabban, nekem 2 diplomam is van, a 3ik kulfoldrol, megsem erzem magam tobbnek mint egy jo szakmunkas. Sot talalkoztam olyan diplomassal akivel nem is tudok elbeszelgetni, es a ket legjobb baratnomnek pl nincs diplomajuk, erettsegijuk van, es megis nagyon jol el tudunk beszelgetni. Orakat, mindenrol.
12.54 BSc kepzes. Azert az sem setagalopp egy neves egyetemen. persze vannak himi humi kepzesek ebben a korben de vannak erosek is. Hidd el a himi humi kepzesrol kikerulot ugy sem veszi fel a munkaeropiac, legalabbis nem a nagy multi... es nem is lesz belole sem CFO, sem CEO.... A legtobb megmarad adminisztratori munkakorben, ugyanugy mintha erettsegije lenne.
egyebkent nem a diploma teszi az embert.
ma 08:22
Nem tudom, kiket vesz fel egy multi, de szerencsére nem csak multik léteznek a világon. De valamiképpen biztosan számít az elhelyezkedésnél, hogy valakinek *milyen* a diplomája, azon felül, hogy létezik. Ezért írtam, hogy önmagában a diploma megléte már nem sokat jelent.
Amúgy a legpoénosabb "diplomás" szöveget itt a GyK-n olvastam. Egy csaj leírta a kérdésében, hogy ő a második diplomáját szerzi már talán jövőre valamilyen mérnök szakon. A válaszokból később kiderült, hogy ez azt jelenti, hogy idén kezdte az MSc-t, az első diplomájának a frissen befejezett BSc-t tekintette. Végül is, nem hazudott. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!