Beszédhibás ember mit keres egy Híradóban?
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 09:53
Én is hasonlóan gondolom. Annyit tennék még hozzá, hogy manapság - tisztelet a kivételnek - igen kevés ember beszél helyesen (és itt most nem a beszédhibákra gondolok). Egy médiában dolgozó közszereplőnek feladata lenne szerintem a megfelelő beszéd mellett a helyes hangsúlyozás, az artikuláció, a szünetek helyes használata, stb. Ennek is tanító-nevelő célzata van, hiszen ha már ők sem beszélnek helyesen, akkor ki fog? Tudom, hogy a beszédhibásokat nem szabad kinevetni (én pl. raccsolok :D), de létezik az a csodálatos személy, akit úgy hívnak, hogy logopédus. Ha nagyon szeretné továbbra is végezni a munkáját, battyogjon el szépen az egyikhez! Bár szomorúbb gondolat, hogy az őt alkalmazók közül ez még senkinek nem jutott eszébe -_-"
Na igen, én is pont arra gondoltam, hogy léteznek logopédusok, beszédtechnika tanárok, stb. Ha ők sem tudnak mit kezdeni az emberünkkel, akkor be kell látni, nem alkalmas arra, amivel foglalkozik.
Nem azzal van problémám, hogy valaki beszédhibás (én is az vagyok egy nagyon kicsit, alig hallhatóan ugyan, de a sziszegős szavakkal néha meggyűlik a bajom), de egyszerűen aki nem beszél helyesen, tisztán, az nem való hírolvasónak. Mint ahogy színtévesztő ember sem való autófényezőnek, bármennyire is esélyegyenlőség van (ezt a példát a valóság szülte, találkoztam ilyennel, nem kevés panasz volt már a munkájára, mire a főnökei rájöttek, hogy ez így nem fog menni).
Jópofa ez az autófényezős történet :D
(bár morcos lennék, ha nekem is lett volna vele bizniszem)
Ne mondjátok már, hogy ti még sosem selypítettetek egészségügyi probléma. Lehet, hogy az illető nem is beszédhibás. De egy fogfájás miatt nem rúgnak ki senkit.
Persze meg lehetne oldani a helyettesítést.
A kérdezőnek valahol igaza van.Régebben tévében azok lehettek a bemondók akik szépen beszéltek(még logopédushoz is kellett járniuk beszéd gyakorlatokra) akiknek megfelelő,normális kinézetük volt.Itt azt értem,hogy például nem mehetett tévébemondónak fogatlan vagy szuvas fogú ember,vagy ápolatlan kinézetű ember.
Így régen amikor az ember a híreket nézte/hallgatta egy kellemes hangú,normális kinézetű férfi vagy nőt látott.
A selypítés,vagy állandó dadogás már nekem is feltűnt.Meg is lepett hiszen ez már olyan hiba amivel ilyen pályára nem mehetett volna az illető.Az még jobban meglep hogy egy olyan kancsal ember a tévébemondó akit ha meglátok csak lesek,hogy végül is hova néz a jó ember??Tudod nem vagyok gonosz ember,de egy ennyire kancsal embernél a legnagyobb tragédia is nevetségessé válik..(21-dik században szokott lenni a pasas)
Annak üzenném aki szerint csak az álmait valósítja meg a beszédhibás vagy kancsal ember,hogy ebben lehet igaza,de akkor is kizáró oknak kell lenni,ahogy nagyon sok munkánál vannak kizáró okok.PL: nem mehet rendőrnek az aki asztmás,vagy halláskárosult..Pedig ismerek olyan srácot akinek nagy álma volt hogy rendőr legyen,de a rossz hallása miatt elutasították(pedig nem süket,csak nem tökéletes hallása. Vagy nem mehet el kamionosnak az akinek gerincferdülése van..
Akkor miért mehet egy selypítős,kancsal ember olyan pályára ahová nem szabadna???
(na igen a pénz,vagy rokonság miatt megteheti hogy a tévé előtt szerepeljen)
UI: Pár éve volt egy nő aki azt mondta hogy mindig is színésznő szeretett volna lenni.A nagy álma,hogy színpadon játsszon..Elutasítják úgy hogy azt se tudják mire képes,mert elég ha megszólal.Ugyanis annyira vékony hangszállal született hogy a hangja gyenge,nyávogó..(tényleg olyan) de nála kizáró ok..
Beszédhibás ember mit keres egy Híradóban?... DOLGOZIK
... hogy egy selypítő ember mondja a híreket. Miért???: AZÉRT, MERT NEKI IS MEG KELL ÉLNI VALAMIBŐL, HA NEM TUDOD ELFOGADNI, ÁT KELL KAPCSOLNI A HÍR TV-RE
A híreket nem olyanoknak kéne olvasniuk, akik szépen, tisztán beszélnek?
NEM KÍVÁNOK NEKED ILYEN BETEGSÉGET, DE AZT IGEN, HOGY EGYSZER BESZÉLGESS EGY BESZÉDHIBÁS EMBERREL, ÉS MEGTUDOD, HOGY MIRŐL VAN SZÓ!
Ez nem munkahelyi követelmény?: NEM.
ma 23:21
Nem adok neked igazat.Idézek korábbi hozzászólást.Ha remeg a kezem akkor is műthetek mint szívsebész,hiszen csak dolgozom..
Igenis az aki selypít,kancsal az ne álljon a kamera elé..Ha kizáró ok az,hogy foghíjas a bemondó akkor legyen kizáró ok a selypítés is..
Mondom én úgy hogy beszédhibás vagyok..(nem tudom kimondani a C,SZ betűket.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!