Beszédhibás ember mit keres egy Híradóban?
Beszédhibás ember mit keres egy Híradóban?
- Jó sok pénzt.
- Kávészünetben meg az apukáját, aki cégvezető :D
Nem az a tíz perc b*ssza meg a füled, míg meghallgatod, hogy selypítősen mondja el valaki a híreket. Gondold el, hogy milyen boldog lehet az az ember, amiért a beszédhibája ellenére is azt csinálhatja, amit szeret - mert nyilván nem kényszerből híradózik.
Egy kis toleranciát és elfogadást sosem árt tanulni...
attól, hogy egy kicsit selypít, lehet egy nagyon kellemes hangú, szellemes, szimpatikus bemondó (bár nem tudom, kiről van szó) és szerintem ezek többet nyomnak a latba...
amúgy az ízes beszédű időjárás-jelentő nekem kifejezetten a kedvencem, meg a nagyfülű fickó is :D nekem ezek a dolgok nem meghatározóak
09:38-as, nem tudom, nekem a hangja alapján kicsit idősebbnek tűnik, olyan középkorúnak, őt már csak nem az apukája nyomta be :)
09:39-es, látom nem érted a lényeget. Én egy elég toleráns ember vagyok, de egy olyan ember, aki a beszédéből él gyakorlatilag, az ne beszédhibás legyen. Tanítónak, óvónőnek sem mehet olyan, aki beszédhibás, abból sem lesz énekes, aki hamisan énekel, titkárnőnek sem veszik fel azt, aki analfabéta, és bármilyen sajnálatos, de jobb helyekre pincérnek sem veszik fel azt, akinek ezért vagy azért (akár szervi okból) büdös a szája, mert a vendégeket ez érthető módon zavarná. Minden munkának megvannak a maga követelményei, és mindig lesznek olyan emberek, akik ezeknek nem felelnek meg.
Persze, nem az ízes beszédről van szó, az nem beszédhiba.
Egyébként konkrétan róla van szó: [link]
A nevét nem tudom. Nem minden esetben ejti bántóan az s hangot, csak ha hangsúlyos lenne, pl. amikor azt mondja "Senki nem sérült meg", az valami rettenetes.
A mai világban már nem a szép beszéd a követelmény. (Már, ha egyáltalán van valami követelmény.)
A többieknek:
2. : Hadd ne kelljen már tolerálni a beszédhibát egy hírműsorban. Ott a hír fontos, nem az, hogy mennyire boldog tőle az, akit végigszenvedek. Semmi bajom egyébként a beszédhibásokkal, csak épp nem oda való. Mit szólnál egy dadogós hírolvasóhoz? (Bár te azt is tolerálnád, gondolom...)
3. : A beszédhiba és a tájszólás nem ugyanaz. Régen még az utóbbi sem volt elfogadott. Viszont színt ad a műsornak. (Reisz András jelentéseit szívesen hallgatom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!