Tényleg van a zsinagógákban "utálatos kép"? Mit jelent?
Azt jelenti, hogy valaki nagyon csunya.
Egyebkent ilyen kep, ikon nincs egy zsinagogaban, hanem az anti-szemitistak terjesztik.
FromOz! te már sok kérdésemet megválaszoltad. :)
Szimpatikus vagy nekem. Mi a csillagjegyed? Hány éves vagy?
"olyan mint zsidó templomban az utálatos kép"
Nem, ez nem azt jelenti, hogy valaki/valami csúnya.
Ha ismered kicsit is a Bibliát, ha jártál már zsinagógában, mecsetben, vagy akár protestáns templomban, akkor rögtön megérted. Van egy Bibliai tiltás: "Ne készíts magadnak faragott képet vagy bármely alakot arról, ami az égben fönt, a földön alant és a vízben a föld alatt van. Ne borulj le elõttük és ne szolgáld õket, mert én vagyok az Örökkévaló, a te Istened, a féltve õrködõ Isten, aki megemlékszik az atyák bûnérõl a fiakon harmadiziglen és negyediziglen azokon, akik engem gyûlölnek. És kegyelmet gyakorlok ezrediziglen azokon, akik engem szeretnek és parancsolataimat megtartják."
Ezért "utálatos" a zsinagógában (is) a kép.
Keress zsinagógáról, mecsetről vagy protestáns templombelsőről képet, látni fogod, hogy nincsenek freskók(=képek), sem szobrok.
Röviden: az utálatos itt nemkívánatost jelent.
Tehát nem egy konkrét képre kell gondolni, amit ki nem állhatnak, hanem arra, hogy a zsinagógában a képek általánosságban nemkívánatosak.
Szegény Oz lepontoztak, nem baj, nyomjatok rám is párat....:)
Oz magyarázata a valós. Rosszindulatú, zsidóellenesek terjesztették ezt el, hogy a templomukban van valami kép, amit leköpködnek. Az a kép az "utálatos kép". Hangsúlyozom, hogy ennek nincs valóságalapja. Ebből ered az a szólás, hogy csúnya mint zsidó templomban az utálatos kép.
Utolso,
Koszi, de nem vagyok szegeny. Pontok nalam nem szamitanak. Ha valaki kerdez, probalok hasznosan valaszolni. Hat aki meg nem tudja, nem erti, nyugodtan pontozhat lefele, ok maradnak a helyes valasz es tudas nelkul.
Nem pontosjatekra vagyok itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!