Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ítéltek első látásra?

Ítéltek első látásra?

Figyelt kérdés
Én az a helyzet hogy igen.Ezen nem tudok változtatni és nem is akarok.
2011. szept. 21. 14:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én is voltam úgy, hogy azt mondtam magamba ez nem normális, meg hanyag stb, de amikor az ember beszélget egymással, csináltunk ezt-azt akkor kellemesen csalódtam.

Régóta úgy vagyok, hogy első benyomás ok, ez ilyen. Aztán mikor beszélgettek kiderül, hogy okos, művelt és inteligens.

Persze derült már ki az ellenkezője is, de általában meglátom az emberek szemében, hogy nem lennénk lelkitársak. :-)

23/N

2011. szept. 21. 14:24
 12/18 anonim ***** válasza:

*Nekem szr az emberismeretem

Ha előítéletes vagy, akkor nem is lehet másképp. Emberismeret = látni a másik embert olyannak, amilyen valójában. De ehhez AKARNI is kell látni, a jót és a rosszat is. Ha eleve eldöntöd valakiről (vagyis ítélsz), hogy jó vagy rossz, esélyed sincs megismerni, milyen valójában. Ha eldöntötted, hogy egy szemét, tehet bármit, te szemétnek akarod látni, és annak is fogod. Ha meg jónak akarod látni (pl. belezúgsz), akkor hosszú ideig tehet bármit, a lila ködtől nem fogod látni az igazi énjét (a hibái felett szemet húnysz), és sok apró, majd végül egy baromi nagy csalódás kell ahhoz, hogy felnyíljon a szemed.

Az emberismeret nem azt jelenti, hogy ránézésre kategorizálod az embereket.

Ha elsőre elutasítod, soha nem tudod meg, hogy tévedtél-e.

2011. szept. 21. 14:25
 13/18 anonim ***** válasza:
Én igen. Ha valaki első blikkre nem hogy nem szimpi, de egyenesen taszít, akkor a feje tetejére is állhat, akkor sem akarom, hogy bármi közöm legyen hozzá. Attól még felőlem lehet bármilyen rendes ember, lehet szegény hátrányos helyzetű, mi közöm hozzá?
2011. szept. 21. 14:27
 14/18 anonim ***** válasza:
a világ egyik legostobább dolga az ítélkezés...de sajnos az emberi alaptermészetbe beletartozik, hacsak valaki nem tudatos ezzel kapcsolatban.
2011. szept. 21. 14:44
 15/18 anonim ***** válasza:
Igen. Nem mindig kéne, volt már, hogy becsapott az előítéletem. Amikor kellemesen csalódok az jó, de ha a másik véglet, az rossz.
2011. szept. 21. 14:49
 16/18 anonim ***** válasza:

Még sosem csalódtam, de soha ne mondd, hogy soha.

Tudnék több példát is erre...sajnos :(

2011. szept. 21. 15:34
 17/18 /Anita_'94/ ***** válasza:
A cigányokkal kapcsolatban mindig általánosítok, de szerintem ezzel majdnem mindenki így van. Csak sokan nem vallják be.
2011. szept. 21. 16:00
 18/18 anonim ***** válasza:

Nagyjából. Azért megvárom míg megszólal az illető. Volt már kellemes csalódásom.

Bennem sokan pozitívan csalódtak. (rengeteg tetkó, piercing, mégis normális, illedelmes leányzó vagyok)

22/L

2011. szept. 24. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!