Ítéltek első látásra?
Figyelt kérdés
Én az a helyzet hogy igen.Ezen nem tudok változtatni és nem is akarok.2011. szept. 21. 14:01
2/18 anonim válasza:
Csak "látásra" nem, de 1-2 mondat beszélgetés után már igen. És általában jó az "ítéletem"...
3/18 anonim válasza:
Nekem is vannak előítéleteim. Viszont próbálom kordában tartani őket. Én alapjában véve nem vagyok egy barátkozós típus. Azt is észre vettem már magamon, hogy hajlamos vagyok valakiről ítéletet alkotni úgy hogy nem is ismerem. Viszont ne szólsz szám, nem fáj fejem alapon magamba tartom és legtöbbször kellemes csalódás szokott érni az illetővel szemben.
4/18 A kérdező kommentje:
Nekem szr az emberismeretem
2011. szept. 21. 14:08
5/18 anonim válasza:
Nem szerencsére, mert nem lehet valakit első látásra megítélni, sőt, pár mondatból se, lehet épp rossz passzban van.De aki ítél, ne csodálkozzon, ha egyszer róla is így ítélnek.
6/18 anonim válasza:
Ítélkezni nem szoktam,de elővigyázatos vagyok...
7/18 Fénysebesség válasza:
Egy kérdésnél a legelső, hogy megnézem, mit értünk alatta. Mit értünk ítélet alatt. Ugyanis van olyan benyomásom, hogy nem azonos a vélemény szóval. A vélemény ösztönös, és a benyomások eredménye. Emberi dolog, hogy valamilyen formában megnyilvánulnak benned a benyomások, amikor látsz egy embert. Az ítélet már egy gondolat eredménye, ami egy feltételezésből indul és belső diszharmóniából táplálkozik. Nagy emberi hülyeség, hogy kommentálni akarunk mindent magunknak, másoknak. Enélkül is boldog az élet. Én például csak figyelek és nem szólok. Fordítva szokott lenni. Mondhatnám, meditálok. Nem szoktak ítéleteim lenni. Ha meglátok az utca sarkán egy nőt, valószínűsítem a mesterségét, de ha úgy is van, képtelen vagyok elítélni őt emiatt. Annyi dolog, van, amit nem tudhatok róla és a helyzetről. De ha még tudnám is, nem vagyok Isten
8/18 anonim válasza:
Én van,hogy magamban elmondom,hogy első látásra milyennek is "látom" az illetőt,de ettől még szívesen megismerem, vagy csalódok, vagy nem.
9/18 anonim válasza:
Igen. Nem is akarok rajta változtatni. Max egy kellemes meglepetésben lesz részem, ha az illetőről kiderül, hogy mégsem görény. :)
10/18 anonim válasza:
Én nagyon igyekszem, hogy ne tegyem, mert többször tapasztaltam már, hogy azzal, aki elsőre nagyon nem volt szimpatikus, később évekre szóló (lehet, hogy életre szóló) barátság lett, ill. 3 éves párkapcsolat is.
Inkább úgy fogalmaznám meg, hogy nem muszáj mindenkit szeretni (főleg elsőre nem), de elfogadom az embereket olyanoknak, amilyenek. Próbálom kideríteni, milyenek igazán. Ha többedszerre sem vagyunk egy hullámhosszon, akkor elviselem, de nem zavarjuk egymás köreit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!