Pink floyd-the wall, van valami köze a szocikhoz vagy a vasfüggönyhöz?
Drága kicsi Szíveim! Véleményem szerint rettentően el vagytok tájolva...
Vagy lehet, hogy nem igazán figyeltétek meg a szöveget...
Az iskoláról szól, az iskolarendszerről, és hogy az embereknek igyekeznek egyenruhásított gondolatokat plántálni a fejükbe, hogy ne legyen önálló gondolatuk. Erra alegjobb ezközök az iskolánként tucatszámra előforduló tanárok. (Mondom ezt tanárként, mégis... :D)
Én általában a tanárok himnuszaként szoktamemlegetni a dalt :D
És ha már itt tartunk: Ha eleget keresgélsz a youtube-on, rájössz, hogy a dalnak 2 verziója van, egy rockosabb, és egy lágyabb, a teljes dalcím pedig Another Brick on the wall...
És mégvalami: Ha nem hisztek az én meglátásomban, szivesen bedobom ide nektek a szöveg fordítását is - ha már úgyis angol szakos vagyok... :D
A Fal valójában az a belső fal, amit az ember azért épít, hogy megőrizhesse saját magának az életét. Semmi köze a kommunizmushoz, annál több köze van a konzervatív britt világhoz.
A berlini falas történet pedig az volt, hogy amikor koncerteztek Nyugat Berlinben a Fallal, akkor a keleti oldalon egy csomó keleti rajongó összegyűlt hallgatni (áthallatszott), de ezt ugye a keletnémet komcsik nem engedték, és brutálisan szétverték a koncertet hallgató fiatalokat. Ezek után mondta azt Waters, hogy csak akkor jönnek megint, ha már nem lesz fal. És amikor leomlott a fal, akkor ez valakinek az eszébe jutott. Igaz, akkor már Waters nem volt Pink Floyd tag...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!