Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért lehetetlenítik el a...

Miért lehetetlenítik el a gyalogos közlekedést?

Figyelt kérdés

Mióta megépültek ezek a nagy autóutak, azóta szinte sehová nem tudok eljutni gyalog vagy lóval. Csak hogy egy példát hozzak fel; nem tudok eljutni pl. Vácról Katalinpusztára vagy Ősagárdra gyalog vagy lóval, csak ha a 2-es út mellett gyalogolok vagy lovagolok végig, de az nagyon veszélyes. Viszont az erdei utakon sem lehet átvergődni, mert ott meg robbantásveszélyes területek vannak.

Valaki mondja már meg nekem, hogy ha mindenki védeni akarja a környezetet, meg ilyesmi... akkor miért nem lehet olyan utat csinálni, ahol gyalog, bringával vagy lóval is lehet közlekedni? (Főleg, hogy régen el lehetett jutni az egyik pontból a másikba, mára pedig ez már szinte lehetetlen, kivéve, ha autója van valakinek...)

2011. szept. 8. 20:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a gyaloglás és a biciklizés, meg a lovaglás "ingyen" van, nem fizetsz érte senkinek, nem is hoz hasznot, ha könnyedén el tudsz jutni bárhová.

A kocsik után, és a tömegközlekedésre annyit kifizetünk, ami már bőven felülírja azt, hogy milyen szép elv is az, ha valaki védi a környezetet.

Az anyagiak mindenek felett.

Ezen kívül sokkal többen akarnak autózni, mint biciklizni, lovagolni, vagy gyalogolni, még a szomszéd háztömbbe se megy senki gyalog.

Rám is hül.yén szoktak nézni Pesten, hogy minek megyek gyalog, mikor az !három megálló! (cirka hatszáz méter, na jó picit több), és jön busz meg villamos. Gyalog meg tíz perc, és ráérek.

Ma már ez nem "divat", mi kisebbséget alkotunk.

A többség autózik, és sz.rik a környezetszennyezésre.

2011. szept. 8. 20:32
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek előzővel. Sajnos ez ilyen világ, lassan a levegő is pénzbe kerül.

Sőt, szerintem néha gyalog hamarabb megjárja az ember, míg vár a buszra. Én városok közt is szoktam biciklizni, és életveszélyes az autóúton menni, nem beszélve arról hogy nincs bicikliút sok helyen, de még biciklis közlekedést is tiltják.

2011. szept. 9. 09:23
 3/7 anonim ***** válasza:

A lovaglás témát hanyagoljuk szerintem, mert azért valljuk be nem akar minden második ember lóháton eljutni bárhova is. :) Viszont a gyalogos és kerékpáros közlekedésben egyetértek. Felénk nagyon rossz és kanyargós főút van. Sokszor szívesen bebicikliznék a közeli városba (8 km), de lehetetlen, mert valószínű hogy az életemet kockáztatnám és ez nem vicc! A hülye kanyarok miatt sajnos nálam sem egyszer fordult elő, hogy padlófékkel alig sikerült megállnom a biciklis mögött (jöttek szembe) és ez nem az én hibám, mert nem hajtottam gyorsan, nem is a biciklisé, mert joga van ott biciklizni, egyszerűen csak a hülye viszonyok... Iszonyatosan balesetveszélyes és akkor még a száguldozó teherautókról/buszokról nem is beszéltem, akik alá végképp nem szeretnék bekerülni.

5-6 éve ígértek kerékpárutat végig a városba és mivel sokan így is bicikliznek, lenne is keletje szerintem, de azt hiszem mondanom sem kell, hogy az út azóta is épül.... (érezd az iróniát)

2011. szept. 9. 12:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Ja, és persze Budapesten engem is hülyének néznek, mert két megállókat nem vagyok hajlandó buszozni vagy villamosozni. Előbb odaérek gyalog, minthogy jönne a villamos/metro. Szerintem ez a felfogás, hogy a sarki boltba képtelenek leugrani gyalog, iszonyatosan gáz. Aztán csodálkozunk hogy ilyen sok a beteg ember. :)
2011. szept. 9. 12:51
 5/7 A kérdező kommentje:
Én nem Pesten lakok, itt elég sok ember szeretne lóháton, vagy lovaskocsival eljutni bizonyos helyekre. Több embert is ismerek, aki pl. lóháton jár munkába is. Viszont csak a szántókon tudunk átmenni lóval, és ez bizonyos földek tulajával meg van beszélve, de néha előfordul, hogy - ha máshol nem lehet - akkor valaki olyannak a földjén megyünk át, akivel ez nincs megbeszélve. De pl. biciklivel nem túl kellemes átmenni a szántóföldeken sem. =P
2011. szept. 9. 13:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem szerencsém van, mert pécsi vagyok így (viszonylag!) adottak a lehetőségeim gyalogosként is :) persze van egy-két dolog, ami kiakasztó, de meg lehet szokni. Konkrétan én meghalnék, ha nem tudnék gyalogolni, mert mire az állomásról felgyalogolok a sulimba cirka 15 perc (futólépésben) és akkor ugyanez vissza is, de nekem ez az összes mozgásom per nap, nem járok külön sportolni vagy ilyesmi, ezért minden lehetőséget megragadok egy kis sétára. Megjegyzem nem is vagyok elhízott, mint egyesek, akik 10 percet nem sétálnak per nap, én órákat tudnék viszont.
2011. szept. 9. 13:42
 7/7 anonim ***** válasza:
12.51 vagyok. Én sem Pesten élek, falusi vagyok, de felénk egyáltalán nem jellemző a lovaglás, vagy ha még is az még a könnyebb eset, mert földút akad a közeli kisvárosig, szomszéd faluig, azon viszont biciklizni lehetetlen. Felénk a lovaskocsisok közlekedhetnek a főúton is, így az ő gondjuk is megoldva, de nem is ismerek túl sok embert, aki egyáltalán lóval akarna falun kívül eljutni bárhova is, ebből vontam le a következtetést, hogy gondolom már nem igen van rá igény. Gyanítom ezt "fentebb" is így gondolják, csak azt sajnálom, hogy a biciklisekkel is hasonlóan gondolkodnak.
2011. szept. 9. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!