Alapműveltségi teszt eredménye a híres egyetemeken. Neked mi a véleményed erről? (lent)
Egyetemistateszt I.: ELTE vs. BME
http://www.youtube.com/watch?v=s233IA1f2L4
Egyetemistateszt II.: PSZF vs. Corvinus
http://www.youtube.com/watch?v=PyMhBoqjAvk&feature=related
ma 10:14
"Semmi. Ezek bölcsészek. Miért kell ilyen baromságokat kérdezni. Alul vannak a kommentek."
Haha...
Hát, mit mondjak, ez az első válaszoló - finoman szólva - nem túl intelligens.
Már eleve az sem vall olyan magas értelmi szintre, hogy egy olyan kérdésre, ami véleményt kér ki, azt mondod, hogy "baromság". (Egyébként van egy olyan érzésem, hogy te sem tudtad ezekre a kérdésekre a választ.)
"Semmi." - Ha én azt kérdezem, hogy "Mi a véleményed?", akkor nyilván olyan emberektől várok választ, akiknek VAN véleménye.
"Ezek bölcsészek." - A BME-sek is???
Azért tettem fel egyébként ide ezt a kérdést, mert itt (különösen ebben a kategóriában) általában értelmesebb emberek kommentelnek, mint mondjuk a YouTube-on. Persze, akadnak kivételek, mint például te... Inkább gondolnád át, miket mondasz, mielőtt saját magadból csinálsz hülyét. Ezt vedd jó tanácsnak. ;)
ma 10:32
Igen, engem is ez bosszant, hogy nem lehet tudni az arányt. Bár az így is, úgy is megdöbbentő, hogy a BME-sek között (ha ugyan ő tényleg BME-s volt) akad akár egy olyan is, aki azt válaszolja a tollas kérdésre, hogy "elkezd fölfelé menni". Jó, igaz, ha hirtelen megállítanak, feltesznek egy kérdést, és látod, hogy még kameráznak is, tényleg zavarbaejtő lehet. De hát akkor is...
Eddig is tudtuk, hogy manapság már egyetemre is csak az kerülhet be, akinek van pénze. Ritka az olyan, aki valóban az eszével jut be.
Nem csoda, hogy 80%-ban az egyetemi/főiskolai felvételi pontszámok ugy vannak, hogy állami támgatottra 400 pontot kell szerezni, mig fezetősre sz*ros 200 pont is elég.
Kicsit illúzióromboló :( valószínű, h azon a kis vidéki egyetemen, ahol lehúztam pár évet, ott se tudták volna akármilyen szakosokat kérdeztek volna, de attól mert kapásból nem tudja valaki az nem jelenti azt, hogy pl egy nyelvész-jelölt nem lesz jó a szakmájában.
Másrészt, ha valaki magasabb szellemi dolgokkal foglalkozik és azokban elmélyül, akkor meglehet, hogy elfelejti az olyan kis apró hétköznapi dolgokat, ez talán a megkérdezett tanárok mentségére szólhat.
Az tény, hogy a diploma megszerzése szinte csak pénz kérdése.
Bennem élt még az az illúzió, hogy az ún. legjobb egyetemeken okosabbak a diákok, mint a többin. Érdeklődőek, szeretnek tanulni, minél többet tudni.
Azt biztos mind tudják azért, hogy konnektorba nem nyulkálunk, most az h a pontos számot nem tudták, hát istenem... Amúgy meg lehet h rossz embereket fogtak ki, talán az értelmesebbek nem a parkban ülve söröznek :)
Az viszont lejött, hogy a BCE-sek sokkal inkább sznobok, mint más egyetemisták.
Egy ismerős arc azért befigyelt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!