Alapműveltségi teszt eredménye a híres egyetemeken. Neked mi a véleményed erről? (lent)
Egyetemistateszt I.: ELTE vs. BME
http://www.youtube.com/watch?v=s233IA1f2L4
Egyetemistateszt II.: PSZF vs. Corvinus
http://www.youtube.com/watch?v=PyMhBoqjAvk&feature=related
ezek között vannak akiket úgy kivágnék az egyetemről hogy a lába nem érné a földet.
PL: 10:04 es srác az úgy buta ahogy van
a másik aki a második világháborút előbb 1800 évekre majd az 50-es évekre mondja...
Én nem voltam sosem egyetemista,még a válaszokat sem hallottam,de már tudtam a választ rögtön..Tényleg senkinek nem jutott el az agyáig,hogy az űrhajósok a holdon nem lebegtek??(így a toll sem tud lebegni)
: ma 10:14
TAlán azért kell ilyeneket kérdezni,mert ezek alaptudások,és az ember elvárná hogy aki bölcsészként diplomázik annak legyen valami tudása..Ha már egy ilyen kis alaptudásra sem képesek,felvetődik a kérdés,hogy hogy kerültek oda be???
Ezek a kisfilmek csak azt igazolják,hogy ma már bárki elmehet egyetemre..
Hát, a 2. világháború idejét legalább illene tudni minden 8.általánossal már rendelkező embernek.Ha az iskolában nem is volt épp ott töriórán, azért könyvekben olvashatta és Tv-ben is hallhatott róla, még ha nem is akart.
De a többi is olyan általános, dedós kérdés, hogy nem értem, miért nem tudják a választ rá.
Mondjuk, nekem csak szakmunkásképzőm van, viszont rengeteget olvasok és nagyon érdekelnek a legkülönfélébb tudományok.
Ezek a videók egyszerűen manipulatívak.
Igen, egy rakás egyetemistát nem kéne felvenni. Például azokat, akik szerint ilyen kérdésekre nem kell tudnia a választ MINDEN egyetemistának, függetlenül attól, hogy bölcsész, jogász, közgazdász vagy éppen mérnök.
De a videó azt sugallja, hogy a diákok közül csak elvétve akad egy-kettő, akinek fogalma van ezekről a dolgokról. Holott valójában csak néhány diákot kérdeztek végig, akik tényleg buták, a többiektől viszont csak azt vágták be, amit épp nem tudott.
Nem bánom, hogy ilyen videókat készítenek, de jó lenne a végén egy pontos statisztika, mondjuk "132 megkérdezettből 102 tudta a helyes választ, 20 nem tudott válaszolni, 10-en rossz választ adtak." Így igaz lenne a dolog.
Természetesen úgy van összevágva a videó, hogy a rossz válaszokat vágták bele, a nagyobb hatás kedvéért. De ha egyszerűen az utca emberét kérdeznek effajta dolgokról, az sem tudja.
Másik dolog, bár lehet, hogy ez csak nálam van így, ha egy olyan intézménybe járok, amit valakiről elneveztek, csak utánanézek már, ki is volt az.
Még egy dolog, nem érdekes, hogy a büfés tudja a választ, az egyetemista viszont nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!