Mit csinált egy 16-17 éves gyerek akkor amikor még nem volt se TV, se Rádió, se számítógép?
Én személy szerint megbolondulnék. Egész nap vagy zenét halgatok, vagy filmet nézek, vagy játszok a gépen. S most a vakációs aktivitásra célzok, nem pedig az iskolaideire, tegyük fel vakációvan, minieinstein vagyok s nem kell tanulnom, akkor mit csinálok, ülök a szobába s nézek ki a fejemből??? (normális)Barátaim nincsennek(csak huligánok) és ezért max 1x 2x bulini megyek el ami mondjuk még ha nincs se tv se rádió se számítógép akkor is megengedett mert van élőzene. de akkor is mit csinálok onnantól fogva hogy reggel felkelek???
Még1x, mindent megtanultam amit kellet, és nem falun élek, nincsennek állatok, nincs öreg szomszédnéni/nagymama, akinek segíteni kéne, szórakozni akk mit lehet? (megint, nincs TV, Rádió, számítógép)
Előre köszönöm a normál válaszokat, csak, kíváncsi vagyok, ti mitt tennétek? (nem vagyok ilyen helyzetben, XD csak kíváncsi vagyok ki, mit tenne ilyen helyzetben mikor még villany is alig volt :P)
TV, rádió, számítógép. Ez háromféle, igaz eléggé összetett.
Amikor ezek nem voltak, a hasonló korú gyerekek is sokfélék voltak (mint most) és nagyon sok mindent csináltak, csak egyet nem. Az értelmesek soha nem unatkoztak.
Sokkal többféle játék volt, mint manapság. Többségüket elfelejtették. Sokkal nagyobb fantáziájuk volt a tevékenység kitalálásához. Voltak bandák jó értelemben (rosszban is). A házimunkán kívül rengeteg elfoglaltságot találtak a szabadban, elég nagy környezetük minden zugát, minden történését ismerték. A fára és egyéb helyre mászástól a biciklizésen át ezerféle versenyt bírtak kitalálni. Imádtak táncolni és nagyon sokszor és sokféleképpen tették. Olvastak, beszélgettek, mert volt mit mondaniuk egymásnak.
És akkor is voltak, akik mindezeket nem tették, és azon töprengtek, mivel lehetne agyonütni az időt. De ők voltak kevesebben.
Aki nagyon kiváncsi, ajánlom hogy olvasson akkoriban játszódó könyveket, rengeteg van és jól be tudják mutatni azt a világot
Ja és kisdobos meg úttörő meg kisz-is volt, ezek is sok időt vettek igénybe ez csak eszembe jutott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!