Gyerek és a számítógép?
6 éves a lányom. Kapott egy laptopot, amit természetesen a szobájában az íróasztalán helyeztünk el. Mivel még most ovodás, behatároltuk neki a használatát. Apa töltött fel neki való játékokat, de gyakran barangol az interneten is. Félek h olyan oldalakra keveredik ami nem neki való....
Másik probléma, h hétköznap 1órát játszhat, hétvégén pedig 2-t. De folyton megy a vita...alig akar elszakadni a géptől.Értelmes okos kislány. De úgy érzem rossz ötlet volt ez a kis ajándék...
Ha ebben a korban laptopot veszel neki, mi lesz kesobb?En egyaltalan nem vettem volna egy 6 eves gyereknek ilyen ajandekot.Fejlett a tehnika meg minden, az is igaz, hogy a mostani generacio nem hasonlit a mienkhez, ez teny, de akkor is egy szulo a gyerekevel meg tudja ertetni, hogy az meg nem neki valo.Barmennyire is okos az a gyerek, neki jatszani kell, babazni, meg ezer mas jatekkal, meseskonyveket olvasni, festeni, rajzolni.A szamitogepet hasznalhatja egesz eleten keresztul, de gyerekkora csak egy van es ezt ki kellene hasznalja.Es attol, hogy megtiltod neki a szamitogepezest, de meg nem vagy rossz szulo, sot, es ezt kesobb o is majd belatja.A korai szamitogep hasznalatnak lehetnek sulyos kovetkezmenyei.Zarkozott lesz, nem akar majd baratkozni,nem beszelve arrol, hogy rontja a szemet,elhizashoz is vezethet, olyat is hallottam aki begolyozott.
szerintem probaljatok neki megmagyarazni, hogy a szamitogep nem jatek es nem egy ekkora gyereknek valo.
Ha félsz az internettől,töltsd le a Kidoz nevű programot innen:
Ez egy kifejezetten gyerekeknek készült böngésző,amivel nem tud rossz helyre jutni,csak gyerekeknek való oldalakra,vannak játékok,videók,ilyesmik.Mi is használjuk,nagyon jó.
Az én kislányom 5 éves lesz, és egy ideje már laptopozik (az enyémet használja). Nem tudom, jó ötlet volt, vagy sem, de már eltiltani nem tudom tőle. Van, hogy több időt tölt el előtte, van, hogy egy hétig eszébe sem jut.
Mellette még ott kell ülni, mert ugye olvasni még nem tud.
Megtanulta ügyesen a számokat, a betűkből is sokat ismer.
Az elején el sem lehetett szakítani tőle. Én nem határolom be az idejét, de ha úgy gondolom, hogy elég, akkor kikapcsoltatom, és előveszünk valami játékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!