Figyeltél már arra, milyen érzéseket vált ki belőled a zene, amit hallgatsz?
Én csak pár hónapja figyeltem fel erre. Alternatív rock zenekarokat hallgattam, szerettem (szeretem) őket, de rájöttem, hogy dühöt, agressziót vált ki belőlem a rock zene. Mármint nem leszek az, csak úgy belül, felkavar. Új zenekarokat kerestem magamnak, ezek sokkal nyugtatóbbak, ezeket szoktam már hallgatni.
A zene olyan mintha tudatmódosító lenne.
Nem gondolkoztál még el ezeket? Mit gondolsz erről?
Szerintem nem tudatmódosító a zene. Csak kihozza belőlünk a dolgokat. Az agresszió érzete ott volt benned, de a rock felszabadította. A nyugodtabb zenék most a békét szabadítják fel benned. :) Ilyen egyszerű :)
Már régóta figyelem ezt :)
Osztok WorfHadnagy bizsergős-zsibbadós érzését, ez velem is előfordul amikor nagyon beleélem magam a zenébe :D Én is szinte kizárólag metált hallgatok, bár én nem asszimilálódtam, belőlem még mindig dühöt vált ki általában a rock, de ez szerintem jó dolog, legalább nem máson vezetem le, hanem a zenén :D Ezért is szeretem a metált, mert kivált valamit, a többi műfaj (ez nem leszólás) igazából hidegen hagy, nem vált ki belőlem reakciót, tehát unom.
Még azt figyeltem meg, hogy a jobb filmek zenéi is erős érzelmeket váltanak ki rajtam, de az biztos, hogy ha nem láttam volna a filmet akkor tucatzene lenne az is számomra, csak a film miatt lesz jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!