Hogy lehet a zene ilyen hihetetlen hatással az emberre? (lent)
Konkrétan erről a kis zongoradarabról van szó:
http://www.youtube.com/watch?v=lbJ13Rucbtc&feature=related
Fogalmam sincs, miért, de sokkal gördülékenyebben gépelek, miközben ezt hallgatom - szükség is van rá, de fogalmam sincs, miért. Próbálkoztam hasonlókkal, de egyik sem hatott így rám, sőt, volt, ami kifejezetten nehatívan befolyásolt, és elvonta a figyelmem, ez viszont épp ellenkezőleg hat, koncentrálni is jobban tudok. Miért lehet ez? Van rá valami magyarázat?
Esetleg hasonló dinamikájú darabokat, ha tudnátok linkelni, annak is örülnék, felpontozlak.
A zene azon művészetek egyike, melyet élvezhetsz bármilyen más tevékenység közben. Minden művészeti ágban találni olyan alkotásokat, melyek inspirálóak: egy festmény, egy film, akár egy épület, egy folyamat... csak ezek közben ott kell lenni, azt kell nézni, míg zenét bármikor hallgathatsz szinte, ha írsz, ha tanulsz, ha alkotsz, vagy csak pihensz. Így a zenénél ez a hatás nagyon jól kijön. Nekem is nagyon tetszik az általad linkelt zongoradarab, véleményem szerint ez az egyetlen hangszer, amit kíséret nélkül órákig is tudok hallgatni, és nem lesz unalmas.
Yiruma többi darabja is hasonló, de én nagyon szeretem a komolyzenét is: Csajkovszkij, Muszorgszkij, Beethoven, Carl Orff, Debussy, Brahms esetleg Mozart - ők a kedvenceim. Persze könnyűzene is jöhet, főként pop-rock irányzat, magyar vagy külföldi...
Lehet késtem 2-3 évet, de, ha nem probléma:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!