Székelyföldiek! Székelynek vagy magyarnak valljátok magatokat népszámláláskor?
Figyelt kérdés
Egyáltalán miért tették be, hogy székely nemzetiségűnek is vallhatjuk magunkat? Így nem áll fenn az a veszély, hogy fele az embereknek székelynek vallja magát, a másik fele meg magyarnak, és még jobban kisebbségben leszünk?:-S Én ettől tartok!2011. aug. 27. 12:09
11/16 anonim válasza:
Ha elolvasod a kérdést, senkit nem érdekelt, hogy a közép-magyarországiak szerint mi a téma, meg mi nem.
"És? El kellett fogadni"
Kell? Semmit nem kell. Ha nem akarok elfogadni valamit, akkor nem fogadom el.
"A 3. generációtól már természetesnek vették, hogy ők magyarok német génekkel."
Gyenge nemzeti öntudat, ne köpj le másokat, akikre ez nem igaz.
12/16 A kérdező kommentje:
Sok mellébeszélő! Az én kérdésem egyszerűen az volt, hogy minek valljátok majd magatokat, és székelyföldiektől kérdeztem!!! Köszönöm az egy-két normális választ.
2011. aug. 27. 13:18
14/16 anonim válasza:
Kedves ötödik! Ez egy nagyon ostoba válasz volt, tejóisten... -.-" És mi van azokkal, akik mondjuk erdélyiek vagy kárpátaljaikat stb. ??? Rengeteg magyar nemzetiségű ember él Magyarországon kívül, ettől függetlenül még magyarok!!! Nem ők tehetnek róla, hogy annak idején így jártak, elvették Magyarországtól területeiket. Ja persze Fekete Pákó óriási magyar, a haza szégyene -.-"
15/16 anonim válasza:
Nagyon szomorú vagyok.. Hogy magyar-e valaki, azt csak önmaga tudja megmondani. Hol él, milyen állampolgár, hova adózik... Nagyon szomorú vagyok.
16/16 jeszko válasza:
Teljesen egyetértek a kérdés felvetőjével. Noha a székelyek történelmileg Erdély egyik (nem magyar) nemzetét alkották, már az 1880-as népszámlálás sem tett különbséget magyar és székely közt. Most pedig (kisebbségben) kifejezetten önveszélyes elválasztani a kettőt. Tehát magyar!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!