Miért hiszi azt valaki hogy attól több amit látott, olvasott vagy akár szeret?
Most én például világ életben a legszebb nőnek a balerinákat, ezért sok balett etüdöt láttam. Meg jegyezem ma sem értem 130+ IQ-val és világirodalmi olvasottság, és művészet rajongásom ellenére. Sok művészetben jártas is vagyok. De mégsem értem, attól miért érzi többnek magát valaki ha szeret vagy elolvas valamit. Az más ha meg is érti.
De ahogy én a szép lányok miatt néztem csak a balett etüdöket, a legtöbb nő a "szép romantikus szálak" a férfiak meg a kalandok miatt olvassák a világ irodalom nagyjait is. Ja és attól sem lesz több, ha a világ irodalom nagyjait olvassa valaki, pedig azért azok az érthetőség miatt is azok, meg az egyéb korabeli igények alapos kielégítése mait is. Jó azért tény gyakrabban van bennük tartalom és mondani való is.
"De, igen is több lesz valaki attól, ha olvasott, ->jártas<- a színházban, művészetben."
Ha megértette igen. Persze hogy ki milyen szinten lesz több tőle az a változó.
Igen "voltam" diszlexiás.
"A diszlexia a nyelvvel, a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos részképességzavar"
Nekem mindig jó volt a beszélőkém. Írásban a szöveg tagolása (mondatok és szavak szint úgy) és betűk hossza és néha betűfelcserélés (de csak írásban). Ezt nem nőttem ki. Csak az alap problémát. Ez olyan mintha valaki cukorbeteg és bőrproblémái lesznek miatta. Ha teljesen meggyógyul a cukorbetegségből akkor is megmaradhatnak a bőrproblémái. Amúgy az írásom leginkább a központozás hiánya miatt és a szabályosan írt, de elég szokatlan szórend miatt nehéz a legtöbb embernek megérteni. A szórend pedig a hangsúlyozás és jelentés tartalom többlet miatt tér el a megszokottól.
"A szórend pedig a hangsúlyozás és jelentés tartalom többlet miatt tér el a megszokottól."
VS.
A szórend eltér a megszokottól a hangsúlyozás és jelentés tartalom többlet miatt.
Nekem 134IQ így azt hiszem másnak sem okoz nehézséget értelmezni. Úgy vagyok vele amit én megértek azt más is. ;)
Ja és magamon vetem észre hogy nem mindet értünk meg.
"Meg jegyezem ma sem értem" Tehát lehet látni nem mások leszólásra írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!