Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért hiszi azt valaki hogy...

Miért hiszi azt valaki hogy attól több amit látott, olvasott vagy akár szeret?

Figyelt kérdés

Most én például világ életben a legszebb nőnek a balerinákat, ezért sok balett etüdöt láttam. Meg jegyezem ma sem értem 130+ IQ-val és világirodalmi olvasottság, és művészet rajongásom ellenére. Sok művészetben jártas is vagyok. De mégsem értem, attól miért érzi többnek magát valaki ha szeret vagy elolvas valamit. Az más ha meg is érti.

De ahogy én a szép lányok miatt néztem csak a balett etüdöket, a legtöbb nő a "szép romantikus szálak" a férfiak meg a kalandok miatt olvassák a világ irodalom nagyjait is. Ja és attól sem lesz több, ha a világ irodalom nagyjait olvassa valaki, pedig azért azok az érthetőség miatt is azok, meg az egyéb korabeli igények alapos kielégítése mait is. Jó azért tény gyakrabban van bennük tartalom és mondani való is.

2011. aug. 27. 00:04
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
37%

"Tény hogy zseniális írót még nem adtak a világnak."

J.K. Rowling. Szerintem most gondold át az életedet. :D

2011. aug. 27. 01:10
 12/28 A kérdező kommentje:

"Vree válasza:"

"A Tóra, ami a zsidó, az izraelita és a keresztény vallás legrégebbi dokumentuma is és amit Mózesnek tulajdonítanak, állítólag az Egyiptomból való kivonulás idején keletkezett; ha ez igaz, akkor ie. 1440-es a keltezése. "

Azért nem nehéz után nézni. Bár aki olvasta az amúgy is látja az hogy legalább három egész más korban írták és egész más szerzőzi közösség.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2011. aug. 27. 01:12
 13/28 A kérdező kommentje:

J.K. Rowling kizárólag lopakodott témákból (ami amúgy nem baj), nem alkotott igazán újat, (ami már baj), művészi tartalom és mondanivaló terén pedig siralmas alacsony szinten van.

Hol nagy író? Nagy példány számban eladott ponyvaíró. Akit a saját hazáján kívül ötven éven belül mindenki elfelejt. Ezért is mondják a hogy az utókor ... ;) - na tudod mit mondnak?

Amúgy a visszaolvasás csak tíz perc - negyed óra után ér valamit.

Jókai Mór aki szépen használta a nyelvünket tény, de fordításban eladva Angliában, mind a mai napig egyik legtöbb példányban eladott külföldi író lett vagy száz éve volt ez és még ma is az (mert olyan sok könyvet adtak el anno), de már ötven éve a kutya sem tudja a magyarokon kívül ki is volt ő.

2011. aug. 27. 01:24
 14/28 A kérdező kommentje:
J.K. Rowling-nál nagyság rendekkel jobb írót, viszont sokat adtak már a nők.
2011. aug. 27. 01:26
 15/28 anonim ***** válasza:

Tudod, a saját idejében Charlotte Brontë is ponyvának számított, ma mégis szépirodalom.

Nem lesz több, aki világirodalmat olvas? Dehogynem. Több lesz. De nem mások fölött álló, hanem önmagához képest.

2011. aug. 27. 07:48
 16/28 anonim ***** válasza:
Hát igen. De öt is már csak az angolok meg mi Kelet-Európaiak ismerjük. Máshol ahol siker ponyva volt elfelejtették. Amúgy nem rossz.
2011. aug. 28. 11:10
 17/28 anonim ***** válasza:
39%

Hát igen a felvilágosodás eszméi.

"hanem önmagához képest." - LEHET és nem lesz (kötelezően) jobb.

A kis Dolfi is félős, síros és áldozat gyerekből sok olvasással Adolf Hitler lett. ;)

2011. aug. 28. 11:13
 18/28 anonim ***** válasza:
86%
De, igen is több lesz valaki attól, ha olvasott, jártas a színházban, művészetben.
2011. aug. 29. 14:17
 19/28 anonim ***** válasza:
86%
Nekem óriási problémákat okoz értelmezni a mondataidat, nagy részét nem is értem a tagolás hiánya miatt, szóval szerintem is vonjunk le abból a 130-as IQ-ból :D
2011. aug. 29. 16:52
 20/28 anonim ***** válasza:
íeta hogy dixlesziás volt
2011. aug. 29. 19:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!