Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ilyen genyák a szüleim?...

Miért ilyen genyák a szüleim? és nem csak ők hanem sokan mások is

Figyelt kérdés

miért ítélik el a cigányokat?

és itt nem azokra gondolok akik szotyit köpködnek a buszmegállóban és elfoglalják az egész padot hanem azokra akik normálisak csak cigányok.

mert pl itt a környéken lakik egy ember és ő is cigány és anyámék elkezdik hogyha meglátom hogy erre jön akkor zárjam be az ajtót és ne engedjem be meg tegyek úgy mintha nem lennék itthon ...

pedig tökre normális

meg barátnőm is mesélte hogy a sulijába tetszett egy gyereknek és hogy olyan undoritó mert cigány

meg a pasijával is azért szakított mert bár ő nem cigány csak sötét a bőre és úgy néz ki mintha ő is cigány lenne

és ezek akiket felsoroltam mind normálisak

meg vegyük Győzikét

mondjuk igaz nem éppen a legokosabb ember akit ismerek de akkor is azért nem olyan durva hogy "tegyek úgy mintha itthon se lennék ....

meg egy barátnőm is cigány és mégis szín 5-ös tanuló,és a magatartása is 5-ös

amíg a magyar gyerekek meg rugdossák,meg köpködik egymást ...

és egy másik haverom is cigány,mégis kedves és el lehet vele beszélgetni

miért ilyenek az emberek (tisztelet a kivételnek) hogy ha valaki cigány akkor már nem is foglalkozik vele?

mert ez olyan mintha pl kínában ott lennének egyedül fehér emberek és a kínaiak meg nem barátkoznának velük meg le se szarnák mert ő más mint ők

2011. aug. 26. 12:29
 1/8 brucelii válasza:
100%
A probléma magyarországon az, hogy a romák akik szegények, rosszak az életkörülményeik, a kisszerű törvények ellen vétenek... pl: lopás, rablás. A magyar nép ezeket az incidenseket látja és hallja, igy öket próbálják eltaszitani maguktól, mert ha meglátják akkor azonnal az jut eszükbe róluk! Ez olyan, mint külföldön pl Anglia vagy Amerika: az arab emberekkel szemben is előitéletek vannak! Rengeteg olyan roma ember él aki becsületes és nem az általánositott romákhoz hasonlóan viselkedik. De sajnos az ő dolguk sem lesz könnyebb, pont ezért, mert az emberekben már megvan a kép a cigányokról, és nem igazán biznak bennük... ez a társadalomtól is függ, hisz aki kitalál egy mesét egy cigányról pl belekötött, stb akkor az az adott baráti társaságban, településen elhiresztül, és már meg is van a probléma! Az az igazság, hogy szem elött vannak, és a piti ügyeikkel alacsonyitják le magukat, nem ugy, mint a magyar, aki milliókat csal ki a mi pénzünkből, észrevétlenül...
2011. aug. 26. 12:45
 2/8 A kérdező kommentje:
köszi a választ :))
2011. aug. 26. 12:47
 3/8 anonim ***** válasza:
nógrádi vagy vagy borsodi?
2011. aug. 26. 12:50
 4/8 A kérdező kommentje:
én? semelyik :D
2011. aug. 26. 13:41
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Előítélet. Az emberek szeretnek általánosítani. Mivel egyes cigányok lopó, csaló, hazug léhűtők, beidegződött a fejükbe az a kép, amiről az első válaszoló beszélt. Meg persze valakiknek lételeme a fikázás, ezért ők csak a híradóban hallható eseteket hallják meg. Szomorú dolgok ezek (mondom én fehér léremre). Nekem is van egy normális cigány haverom, úgyhogy tudom, hogy vannak kivételek is.
2011. aug. 26. 14:17
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
akkor bocsi. csak azt hittem, mivel ilyen sok roma ismerősöd van. amúgy ja, általánosítás.
2011. aug. 26. 14:19
 7/8 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat :P

amúgy jah,úgy birom mikor valakik ezek alapján itélnek meg másokat -.^

persze máskor meg nekik sír a szájuk hogy jajj olyan előitéletesek velem .....

2011. aug. 26. 14:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Éltél már közelükben, vagy csak TV-ből ismered őket?
2011. aug. 26. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!