Miért volt ilyen értetlen a néni?
Volt a városunkban egy kis könyvesbolt, ahol egy öreg néni volt a tulaj és az eladó is egyben. Kétszer voltam abban a boltban, de megfogadtam, többé nem teszem.
Egyszer az Alice Tükörországbant (az eredetit) kerestem, erre rám akart tukmálni mindenféle foglalkoztató füzetet, színezőt, giccses, aligbetűs-sok képes mesekönyvet, amik ugyan Alice Csodaországban, de nem az, amit én kerestem. (Nem lett volna egyszerűbb mondani, hogy nincs?) A másik alkalommal csak betévedtem, mert ki volt írva, hogy kiárusítás, gondoltam, gazdagabb leszek pár könyvvel. A néni egyből lecsapott, pedig voltak mások is a könyvesboltban. Mondtam, hogy nézelődöm az ifjúsági regények között, erre megint betámadt a foglalkoztató füzeteivel meg a a képes könyveivel, ami "kis gyereknek pont jó, mert alig van benne betű". Pedig én mindkét alkalommal mondtam, hogy nekem kell. Az első alkalommal tizenhat éves voltam, a másodikkor húsz. (És egyetlen kisgyerek sem volt velem.) És nem értette meg, hogy nekem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!