Valóban élhetetlen Magyarország? Nem inkább a gondolkodással van a probléma?
Tele vannak a pályák terepjárókkal, Audikkal, Alfákkal, Mercikkel. Hétvégén nem fértem be a szórakozóhelyre, mert tömve volt. Rengetegen élnek jól itthon, tehát nem elvétve 1-2 esetról van szó.
Lehet, hogy ők tesznek valamit a siránkozás helyett?
Egyébként van igazság abban, amit mondasz. Unokatesóm nem tudott normális munkaerőt találni. A másik rokonom karbantartásért cserébe akarta kiadni az egyik ingatlanát, aki jelentkezett rá mind közölte, hogy derékfájdalom miatt nem tud füvet nyírni.
Én nagyon sajnálom azokat, akiknek nem jöttek be bizonyos dolgok, de a lehetőség mindenki előtt nyitva állt és áll is.
Ja és ezzel nem akarok megbántani senkit, mert tényleg sok olyan van, aki egyáltalán nem tehet a dologról, de nagyon sok tehet róla.
Itt is írta valamelyik nap az egyik válaszoló, hogy olyanoknak kínált munkát,akik a munkanélküliségről beszéltek, siránkoztak, hogy nem kapnak állást, de amit ő ajánlott, nem megerőltető munkát viszonylag jó pénzért azt nem vállalták el. És én is rengeteg ilyen példát tudok. Őket nem sajnálom és nem is fogom sajnálni.
Élhetetlen Magyarország?
Ezt csak a siránkozók mondják, akik nem képesek megfogni a munkát. Mert sírni könnyebb,meg kifogásokat találni, hogy ezt, vagy azt a munkát miért nem hajlandók megfogni.
Nézd, erre több válasz is van:
1. Magyarországon nem könnyű élni, nagyon sokan vannak pocsék helyzetben, ez tény...
de tény még az is, hogy:
2. A siránkozók hangosabbak, mert ha valaki jól él és ezt meg is meri említeni, az már nagyképűsködésnek számít.
3. A rengeteg szegény mellett szintén rengetegen vannak akik azért élnek pocsékul mert képtelenek bánni a pénzzel. Ez nem (csak) az ő hibájuk.. (pl én is pocsékul bánok a pénzzel, de igyekszem változtatni)... Magyarországon egyszerűen nincs pénzügyi kultúra/oktatás/informálás.
Ha szüleink/nagyszüleink nem szoknak bele a szocialzmusba és nem úgy élnek ahogy, akkor amit most a népesség jelentős része lakáshitelre költ, azt nem arra költené, hanem a gyerekeinek tenné félre azok majdani lakására.
4. Ami az autókat illeti... "köztudott", hogy autóban és egyéb külsőségekben a magyarok durván túlköltekezik magunkat. A többség az életmódjához/fizetéséhez képest jóval drágább autókkal jár... Ugyanez igaz a szórakozóhelyeken való költekezéssel is.
Szóval nem _annyira_ élhetetlen az ország mint azt mondják, de ugyanakkor tény, hogy tényleg nagyon sokan élnek pocsék körülmények között... de ahogy elnéztem az igazi siránkozók még csak nem is közülök kerülnek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!