Mivel lehetne visszavágni azoknak, akik kritizálni kezdik a vallásodat?
"Miért kell vallási idézeteket kiírni facebookra, vagy msn-re vagy akárhová??"
Viccelsz? Ki vagyunk tiltva a facebookról, az msn-ről vagy akárhonnan? Azt hittem, hogy még vallásszabadság van...
Ezúttal nem a Bibliából idézek, hanem az Alkotmányból:
"60. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságára.
(2) Ez a jog magában foglalja a vallás vagy más lelkiismereti meggyőződés szabad megválasztását vagy elfogadását, és azt a szabadságot, hogy vallását és meggyőződését mindenki vallásos cselekmények, szertartások végzése útján vagy egyéb módon akár egyénileg, akár másokkal együttesen nyilvánosan vagy magánkörben kinyilváníthassa vagy kinyilvánítását mellőzze, gyakorolhassa vagy taníthassa."
Szerinted miért ne írhatná ki valaki a facebookra, hogy "Szeretem Jézust", vagy "Térjetek meg, mert elközelített a mennyek országa"? Ezt miért sértene jobban másokat, mint amikor egyesek minősíthetetlen hangnemű üzeneteket írkálnak ki? Mi rossz van abban, ha valaki meg akarja osztani a többiekkel a nézeteit?
(Tp.)
""60. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságára. "
ezt már sokszor hallottam, de ha valaki zsidó vagy muszlim, akkor menjen más országba, ha egyik sem de más szokásai vannak, akkor is, meg különben is körülöttem forog a világ. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!