Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért vagytok olyan elnézőek...

Miért vagytok olyan elnézőek a könnyűdrogokkal szemben?

Figyelt kérdés
Gimnáziumba járok, és lépten-nyomon hallok szórakozóhelyeken történő "kalandokról". Úgy veszem észre, hogy a felnőttek elnézőbbek a kelleténél, mintha a drogprevenciósok is kész ténynek fogadnák el, hogy mindenki túlesik a füvezésen, meg mit tudom én, min, és még nekik kellene szabadkozniuk, hogy óva mernek inteni minket ezektől a szaroktól. Szintén volt anno a West Balkános eset és úgy tudom, a lányok szervezetében is találtak drogot. Nem akarok kegyeletsértő lenni, de furcsának találom, hogy ezen valahogy senki nem akadt fenn. Mindenkitől, akit ismerek és járt ott, azt hallom, hogy tele volt az a hely könnyűdrogokkal. És nem csak arról a helyről hallottam már ezt. A rendőrök ez ellen miért nem tesznek semmit? Vagy talán úgy vagytok vele, hogy "hát ugyan már, talán mi ártatlanok voltunk?", amikor megítélitek ezt a kérdést? Ezek szerint én húzzam be a fülem-farkam, mert megvetem az ilyen szarokat és nem tartom menőnek és inkább én is álljak be a sorba? Ez annyira tök normális, hogy ezeket mindenki kipróbálja? A cigit már nem is mondom, jelenlegi osztályomban is egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányan nem vagyunk dohányosok, de most már a fű meg a többi könnyűdrog is ilyen tök természetes lett? Tök normális, hogy a gyerek kipróbálja? Én pl. teljesen elhűltem, amikor egy osztálytársam elkezdett a katiról vagy valamelyik másik ilyen női neves szarról beszélni, hogy neki mennyire hiányzik, valamiért legszívesebben felképeltem volna. Én mindent megteszek, hogy távol maradjak ezektől a hülye drogoktól, más meg ennyire szarik bele az életébe? Ne mondjátok, hogy semmi közöm hozzá, mert így engem néznek hülyének, azon kívül egyszer nekem is lesz gyerekem.
2011. aug. 21. 13:43
 1/4 anonim ***** válasza:
67%

Nem kell beállnod a sorba, jajj dehogy!! :D

Majd téged fognak irigyelni, amikor később ők le akarnak szokni erről-arról, neked pedig nem lesz ilyen gondod, évekkel fiatalabbnak nézel ki az osztálytalálkozókon, és téged nem röhög képen a gyereked, mikor mondod neki, hogy ne igyon, ne dohányozzon, ne drogozzon. :D

30 vagyok, ezeket ki se próbáltam, legdurvább "drog" az alkohol, amit időnként használok, egy-egy pohár sör, bor, max. havonta háromszor.

Neked van igazad: nézd meg, az ital és a cigi legális, és hány család megy tönkre ezek miatt, mert erre van pénz akkor is, ha kajára nincs. Ott támasztja a tetűfészek a kerítést, hogy kedves szomszéd adjon egy ezrest, mert nincs mit enni a gyereknek, de a cigi kilóg a szájából, napi három doboz alatt meg se áll. Nem is akarja a kölkét felképelni, mikor 13 évesen cigi szaga van...

Az összes hajléktalan csöves iszik és dohányzik, nem kevesen drogoznak is közülük, azon lehet legfeljebb vitatkozni, melyik az ok és az okozat. De az tény, hogy ez az igénytelenség csúcsa: inni és piálni, meg drogozni egyszerre.

Most lehet, hogy te érzed úgy, hogy kilógsz a sorból, de később ők fogják így érezni, mikor bekerülnek egy munkahelyre, mennek a gyerekükért az oviba, stb. és minden normális ember megvetően nézi, ahogy ott toporzékolnak, mert alig várják, hogy rágyújthassanak végre, és ott nem lehet.

Szánalmasak...

2011. aug. 21. 14:06
 2/4 A kérdező kommentje:
Mi lenne, ha a sok gerinctelen, aki lepontozza, inkább fogná és leírná a véleményét, érvekkel megtámogatva? Könnyű azt bírálni a háttérből, aki tesz is valamit!
2011. aug. 21. 18:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem pontoztam ugyan, de én is elnézőbben kezelem a könnyűdrogokat. Pontosabban álszentnek tartom, hogy amíg alkoholt mindenki legálisan és nyakló nélkül fogyaszthat, egy füves cigit már nem szívhat el. Ugyanis az alkohol sokkal, de sokkal károsabb. Nem tudom, láttál-e már betépett embert, fesztiválokon sokat lehet látni, hát azok a kutyának nem ártanak, csak úgy vannak. A részegek meg... kétszer is jártam úgy, hogy egy részeg fazon el akart rángatni magával, hogy megerőszakoljon. Szerencsére először ott volt apukám, aki leállította, másodszor pedig a barátaim rángatták el tőlem.

Undorodom a részegektől. Ha rajtam múlna, inkább az alkoholt tiltanám be, esetleg csak olyan alacsony alkoholtartalmú italokat engedélyeznék, amitől fizikai képelenség berúgni (0.5-1% max). És inkább füvezzenek az emberek, az sokkal, de sokkkal kevésbé káros. A saját szervezetükre nézve nem tudom, de a társadalomra nézve mindenképp.

2011. aug. 22. 10:52
 4/4 A kérdező kommentje:
Teljesen egyetértek veled az alkohollal kapcsoaltban is.
2011. aug. 22. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!