Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Királyi ranggal kapcsolatos...

Királyi ranggal kapcsolatos kérdések?

Figyelt kérdés

Több is van, remélem nem nagy baj :)

Ha valaki beszél pl. az angol királynővel, hogy szólítja meg? (Gondolom nem mondja neki, hogy "you" Ez mindenkire érvényes, még a rokonokra is?)

Az miért van, hogyha egy királynő, aki származás alapján trónörökös (lásd angol királynő) megházasodik, a férje miért csak herceg lehet, de ha a király házasodik, akkor a felesége királyné lesz, és nem marad hercegné?

Előre is köszönöm :D

2011. aug. 19. 22:26
 1/3 anonim ***** válasza:

Bár csak elméletről beszélhetünk,mert a valóságban egy hétköznapi ember meg sem szólíthatja a királynőt..

Elméletben ha beszélhetnél vele akkor csakis a "fenség" megszólítás jöhet szóba.

Ha elbúcsúzol akkor nem fordíthatsz hátat a királynőnek,hanem hátrálva kell elhagynia szobát..(nem is olyan régen volt a tévében hogy milyen etikett volt amikor Tony Blair ment az első találkozóra.

Erzsébet királynő férje azért herceg mert nem kapta meg a királyi rangot.Ő csak herceg,de nem ő örökli a koronát.

Ha a királynő egyszer meghal,és a fia Charles lemond a királyi jogáról akkor William lesz a király. A felesége Katalin szintén csak hercegnő marad.A házassági szerződés szerint nem jogosult a királyi státuszra..

2011. aug. 19. 22:42
 2/3 anonim ***** válasza:

Az angol királynőt úgy szólítod meg először h "Felség"/Your Majesty, utána ma'am.

(magyarban szigorúan 'l' betűvel, a feNség csak a trónörökösre/közeli családra illene, márha lenne királyi családunk).

Ugyanígy a "gyerekek" ott Your Royal Highness. Utána Sir/Ma'am.

A "királyi hitves" címe mindig eléggé változó ha férjről van szó én úgy tudom, a királynő férje eredetileg görög herceg volt, ezekről a címekről lemondott aztán így brit hercegi címet adományoztak neki, ennyi.

Nálunk Mária Terézia férjének Magyarországon semmiféle címe nem volt úgy tudom, mivel maga Mária Terézia is (ahogy előtte Anjou Mária) "királynak" lett koronázva, nem királynőnek.

2011. aug. 19. 22:49
 3/3 A kérdező kommentje:

Igen, szigorúan elméletről beszélünk :)

Értem, köszönöm :)

2011. aug. 20. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!