Vörös zsidók, honnan jönnek e különleges vonások?
első:
mint a kérdésben is írtam, a zsidók minimálisan keveredtek, genetikailag is bizonyított
második:
lehet benne valami, de az éghajlathoz való alkalmazkodásnak ez nem követelménye, nézd csak meg a lappok barna bőrét, fekete színeit, vagy a csukszokat, eszkimókat
milyen genetikai kutatásokból?
pötyögd be a gugliba: haplogroup J
nézd meg a képeket, (ha tudsz angolul olvasd a szöveget is)
és csodák csodája, a ma izraelben élő 6-7 millió zsidó 78% J typusú, ahogyan a környék arab népessége is
a szöveg szerint az askenáziakban magasabb a J mint a szefárdokban de nam nagy az eltérés
Valahol azt olvastam, hogy a fekete hajú, sötét bőrű emberek ( pl.:közel-keleti eredetű zsidók) keveredése szőke kékszeműekkel a későbbi generációknál gyakorta eredményez vöröses hajat.
Azt szintén hallottam, hogy a vörös haj öröklődése abszolút szabálytalan semmilyen sémával ( domináns, recesszív) le nem írható
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!