Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Facebookon mi értelme like-olni?

Facebookon mi értelme like-olni?

Figyelt kérdés
Most regisztráltam facebookra, mivel muszály(!) volt, a sulim miatt, és látom hogy mindenki like-olgat mindent..linkeket, egymás hozzászólásait, képeket stb. Ennek van valami előnye? Vagy teljesen értelmetlen?
2011. aug. 16. 13:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

muszáJ!

Amúgy énse értem...énis szoktam lájkolni ha már van olyan. Szerintem mindenkénél mást jelent. Én például néha ezzel idegesítem a haverjaimat :D

2011. aug. 16. 13:13
 2/15 anonim ***** válasza:

teljesen értelmetlen, csak az üzenőfaladat árasztod el vele.

egyáltalán a facebooknak sincs már értelme, kezdenek megjelenni rajta a cigányok, ilyen nevekkel:

isten, alfa, bunkovics, szar, gázsi, maré, betyár, wazz, és még sorolhatnám milyen díszes személynevekkel...

2011. aug. 16. 13:14
 3/15 nekemnemadtak válasza:
a lájkal kifejezed a tetszésedet,mivel a like tetszést jelent. Ha tetszik egy videó és lájkolod,olyan mintha odairnád kommentbe,hogy "ez tetszik"
2011. aug. 16. 13:14
 4/15 anonim ***** válasza:
Ja...mindenki panaszkodik hogy milyen szar a facebook. na vajon miért? mert tele van olyannal hogy egy gyümölcs, egy kép, egy rágó, egy lófasz :S
2011. aug. 16. 13:21
 5/15 A kérdező kommentje:

*muszáj

köszi a válaszokat, akkor jól sejtettem, hogy semmi értelme :)

2011. aug. 16. 13:23
 6/15 A kérdező kommentje:
Igazából szívem szerint már most kitörölném maga, mert elég paranoiás vagyok az ilyen közösségi oldalakkal kapcsolatban, de már minden fórum, ahol lehet tájékozódni ott van :(
2011. aug. 16. 13:25
 7/15 Réti bubuzér ***** válasza:
Van értelme, csak nem a felhasználóknak. A likeolással adatokat gyűjtenek az emberről, hogy mit szeret, mi az érdeklődési köre. Ezt felhasználva pedig szupercélzottan tudnak hirdetéseket kirakni az oldalra. Az ilyen hirdetésekért nagyon jó árat fizetnek a cégek...csak nem neked.
2011. aug. 16. 13:36
 8/15 anonim ***** válasza:
ha annyira értelmetlen akkor miért van minden második embernek??:D
2011. aug. 16. 13:40
 9/15 anonim válasza:

Szabad megkérdeznem, hogy a suli miatt miért kell regisztrálni?

Mert ott lehet "követni" az eseményeket, vagy csak a sulid akar népszerűbb lenni?

Az elvi értelme az lenne, hogy a jót, az érdekeset megoszd ismerőseiddel, de mivel mindenki bejelöl mindenkit ismerősnek így teljesen irreleváns dolgok jelennek meg. De a nézettség növekszik, és reklám is ezáltal: ma már egy bizonyos sörrel úgy nyerhetsz, ha van 25 barátod és lájkolod.

Szerintem ha tartalmat szeretnél megosztani erre legjobb a blog/tematikus fórum esetleg honlap. Ha képeket akkor elküldöd a linkjét az érintettnek, vagy publikussá teszed. Ha kapcsolatot akarsz fenntartani akkor valami IM és/vagy email, telefonhívás. A web2 ezen része haszontalan divat, amit mindenki utál, de azért használ. Okos ember mondta egyszer, hogy a social networking site-ok pont annyit érnek amennyire használják őket. Az én értelmezésemben semmit, de a tőzsdén milliárdokat.

Személy szerint nem is vagyok fent egyiken sem, kamu névvel regisztráltam néhányra, szétnéztem, kipróbáltam majd töröltem magam. Durva, hogy mi alapján, de kamu email és minden más adatra is tudott releváns ismerőst ajánlani ami a taglétszámot figyelve több lehet, mint véletlen.

2011. aug. 16. 13:47
 10/15 anonim válasza:
...és a törölt adat, kép elérhető volt sokáig.. indexen írtak egy cikket is erről...
2011. aug. 16. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!