Mi a véleményetek az erdélyi magyarokról?
Figyelt kérdés
2011. aug. 10. 14:57
11/17 vaszily katalin válasza:
nekem 14éves koromba az elsö igazi nagy szerelmem volt.varga dénes.lasan több mint 15éve.de nemfelejtem soha.bikfalvárol.kati.
12/17 anonim válasza:
érdekesek, először félénkek is kicsit visszahúzódók, de amúgy tudnak jó fejek is lenni. hogy jobbak-e mint a magyarok nem tudom, bár az itteni magyaroknál nehéz rosszabb embereket találni. 15/L
13/17 Szevil válasza:
Imádom őket !! Hihetetlen milyen barátságosak, segítőkészek, összetartóak, és imádom hallani a beszédüket, nagyon szép.Ahányszor székely beszédet hallok a jó élményeim jutnak eszembe .. :)
14/17 anonim válasza:
Szerintem van bennük rátartiság is, s némileg lenézik az ittenieket. Igza, a csau-érában többet szenvedtek és rosszabbul éltek, viszont nem érte őket annyi liberális zsidók által diktált magyarellenesség, mint bennünket. Aki idejönnek törekvőbbek, több ittenitől hallottam, hogy az állást is miattuk vesztette el. Tanulmányaim során néhányuk csoporttársam volt, s nem éreztem őket sem okosnak, sem érdeklődőknek. Inkább a jólét és az ugródeszka reményében jöttek ide. Viszont a régi erdélyi szellemiség a legjelentősebb irodalmi és kultúrhagyományokat hozta, s az igazi erdélyi nem települ át ide.
15/17 anonim válasza:
Én nagyon kedvelem az erdélyi magyarokat. Szerintem kedvesek, barátságosak, aranyosak, és átlagban nincsen bennük rosszindulat -> és ez nagy pozitívum.
Azt vettem észre, hogy sokkal nyugodtabbak is.
Szerintem amúgy csupa pozitív tulajdonságaik vannak, nagyon jófejek. :)
16/17 anonim válasza:
Imádom, ahogyan a magyar kultúrához, hagyományokhoz viszonyulnak. Nekik azt nem kell tanítani, ők ebben élnek. Ott pl természetes, hogy vasárnap székely népviseletben mennek a templomba, itthon vagy hülyének néznének vagy belekevernék a politikát és azt hinnék vmi jobbikos magánakció. Ott ismerik a régi magyar népszokásokat, itt nem. Ott tudják mi az a Pünkösd, Húsvét, Gyümölcsoltó Boldogasszony, Karácsony- itt vagy nem tudják, vagy tévesen azt hiszik, eme ünnepek lényege a vásárlás. Ott láttam sok gyerek- és kamaszkorút tisztelni a felnőttet, időset, tanítót és papot..itthon nem nagyon. És több a vallásos ember. Mindenhova utólag hozzátenném, hogy tisztelet a kivételnek, és még azt, h a másik végletbe sem kell átesni: tökéletesnek és hibátlannak látni őket, mert Ők is 'csak' emberek. Ott is vannak problémák, csak mások mint nálunk. Egy vmi viszont biztos, amit már előttem is mondtak: van tőlük mit tanulni! És kell is!
17/17 anonim válasza:
Budapesten élek de büszke vagyok arra, hogy erdélyi vagyok :)
Amikor megkérdezik tőlem, hogy honnan vagyok, mindig azt mondom: erdélyi vagyok ♥
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!