Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Megutáltátok kicsiny országunk...

Megutáltátok kicsiny országunkat? Miért?

Figyelt kérdés

Én kifejtem h. ne csak egy vagdalózó baromnak tűnjek. Ha egy fejlett országban megszületik egy gyerek, az cseperedik, tanul, esetleg tovább tanul, belenevelik azt, hogy azért a jó pár év tanulásért, majd neki valahol lesz egy unkahelye, ahol pénzt kereshet.

De a magyar az egy más felfogású nép. Itt tanulsz, esetleg befejezed az általánost. (bár mostanra ez már majdnem mindenkinek sikerül) Aztán szerzel ilyen olyan papírokat, ha másért nem a családi pótlékért.

Mondjuk h. az esetek 50%-ban céltudatosan képzed magad, és mit ad isten egyszerre ott állsz egy diplomás pénzügyi végzettséggel, de a legfontosabb: ebben az országban nem nevelődött beléd h. amit Te tanultál azért munkát kapsz, sőőőőőt!! Mára eljutottunk oda, hogy a magyar fiatalok el nem tudják képzelni, hogy bárki is foglalkoztassa őket, csak azért felvegye egy munkahelyre dolgozni, mert neki kell a szakképzettsége, kell neki mint munkaerő.

Elképesztő az a tény, hogy természetessé vált sorrend a: Tanul, tanul, tanul, van végzettség, és munkanélküli... Vagy éppen külföldön mosogat....

Na hát én ezért érzek némiképp hányingert "idehaza"

2011. aug. 8. 10:24
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Azért látom más is átlátja h. a legnagyobb bibi ebben az egészben, hogy az összefogás mint olyan nem létezik.
2011. aug. 8. 14:07
 12/19 anonim ***** válasza:

Igen, mert a rendszer különböző eszközökkel ezt neveli az emberekbe. Az értelmesebb rétegről ez lepattan, és mély aggodalommal mellett szál szembe a népbutítással.

A magyar nép mindig is összetartó és vendégszerető volt. Viszont a történelem során sokszor áttapostak rajtunk, meggyengítettek minket, most pedig a kiirtásunkra törekednek.

2011. aug. 8. 14:17
 13/19 A kérdező kommentje:

Nézőpont kérdése, az ismerőseim közt is akad hun...-a, de sosem sikerült egyetértenünk ezekben a dolgokban.

Könnyen lehet h. vendégszeretőek vagyunk, az is lehet h. el akarnak nyomi, de azt nem feltétlen hiszem h. ez belénk nevelés lenne.

Úgy látom, hogy nagyon kevés jut manapság mindenkinek mindenből, ezért akinek van elég, az lenézi a többit h. nekem van, Te meg mit akarsz, akinek pedig kevés jut, az "morogva" védi a sajátját, így aztán ma már mindenki ellensége mindenkinek.

Sajnos

2011. aug. 8. 14:29
 14/19 anonim ***** válasza:

ma 12:49

>> Ha lerobbantál itt megállnak, nem elhajtanak miközben kiordítanak valamit az ablakon. Ha stoppos vagy, talán 5 kocsi nem vesz fel.

Akkor megfelelsz a kérdés címének: Megutáltátok kicsiny országunkat ? Légy szíves ne gyere többé haza, a magyarság kivetett magából. És ne beszéld a nyelvünket se !!

Have a nice weekend.

2011. aug. 8. 16:56
 15/19 anonim ***** válasza:
Ki jogosít fel rá, hogy a Magyarság nevében beszélj előző? Azért, mert itt nem azon vitatkoznak az emberek, hogy hány ember halt meg a holokauszt során, és hogy mindenki viseljen-e tarsolyt meg íjat, vagy hogy mit csinálnak a cigányok hanem azon, hogy "hé, a szomszédnak nincs munkája, nem hívjuk át vacsorázni?" Szeretek itt lenni, és bár nem értek egyet a mostani Magyar gondolkozással, ha megkérdezik Írország vagy Magyarország a hazám, egyértelmű mit felelek. Márai Sándor mondta egyszer:"Hazát nem lehet keresni. Pénzt lehet keresni, és pénz függvényében tartózkodási helyet."
2011. aug. 8. 18:05
 16/19 A kérdező kommentje:

16:56

Ez a példa a lerobbant kocsival, tökéletesen példáz minket...

Anno még élt bennem a romantikus hit, hogy segítek és cserébe ugyan azt kapom, egy nagy trágyát... Még majdnem hülyének vagyok nézve mikor valaki elvágódik a főtéren, és én nem arra koncentrálok h. mindenkinél hangosabban röhögjek, hanem megpróbálom fellapátolni.

2011. aug. 8. 18:16
 17/19 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ennek az okait már leírtuk, már csak fel kéne dolgozni és aztán segíteni ezen a helyzeten. Ezzel a mocskolódással pedig nem kerülünk előrébb...

2011. aug. 8. 18:40
 18/19 anonim ***** válasza:
Még mindig jobb Magyarországon magyarnak lenni, mint mondjuk Szerbiában. Inkább adjatok hálát Istennek, hogy nem az miatt rettegtek mondjuk Szabadka központjában, hogy nem beszéltek-e túl hangosan a saját anyanyelveteken, mert könnyen megtörténhet, hogy kifigyelnek és belétek kötnek. Vagy nem azért paráztok vizsga előtt, hogy megértitek-e a tanár összes kérdését, választékosan ki tudjátok-e fejezni magatokat, és remélhetőleg nem sültök fel több száz ember előtt. Hogy nehogy észrevegyék rajtatok a magyar akcentust a hivatalban, mert akkor általában lenéznek és elkezdenek sumákolni. És nincs olyan, hogy megvéd a rendőr. Vagy valaki igazat adna. De az ember ilyen. Mindig a rosszat vesszük észre elsőként. A lelki béke ott kezdődik, hogy arra koncentrálunk ami van, és nem arra, ami hiányzik. Ezért én is arra igyekszem koncentrálni, hogy még mindig jobb itt, mint Szomáliában. Tudom, hogy senkit sem hatottam meg különösebben, és nem kritizálni akarok, semmi jogom, csupán elgondolkodtatni...
2011. aug. 8. 23:56
 19/19 anonim ***** válasza:

Szeretem hazámat, szép lányok, szép tájak, marhapörkölt, gulyásleves... Az emberekből van elegem.

1. Politikusok, akiknek ki van nyalva a seggük

2. Média által elbutított nép, akár nyugdíjasokról, akár kistinikről van szó.

3. Főnökök, akikbe bele van nevelve a sumákolás, mint ahogy előttem mondták.

4. "Dögöljön meg a szomszéd tehene is"-mentalitás, ami még itt a gyakorikérdéseken is jelen van.

És igen, ha végzek informatikusként, akkor én is külföldi melóban gondolkodok (közel lakok Ausztriához, csak kijárkálnék oda-vissza). Ne mondjátok azt, hogy ott kisebbség vagyok és azért nem kapok melót, mert unokanővéremet is felvették Bécsbe egy cég projektvezetőjének. Külföldre adózok, viszont megbecsülést kapok emberileg és pénzileg is. KÖPKÖDJETEK RÁM!

2011. aug. 9. 01:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!