Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Megutáltátok kicsiny országunk...

Megutáltátok kicsiny országunkat? Miért?

Figyelt kérdés

Én kifejtem h. ne csak egy vagdalózó baromnak tűnjek. Ha egy fejlett országban megszületik egy gyerek, az cseperedik, tanul, esetleg tovább tanul, belenevelik azt, hogy azért a jó pár év tanulásért, majd neki valahol lesz egy unkahelye, ahol pénzt kereshet.

De a magyar az egy más felfogású nép. Itt tanulsz, esetleg befejezed az általánost. (bár mostanra ez már majdnem mindenkinek sikerül) Aztán szerzel ilyen olyan papírokat, ha másért nem a családi pótlékért.

Mondjuk h. az esetek 50%-ban céltudatosan képzed magad, és mit ad isten egyszerre ott állsz egy diplomás pénzügyi végzettséggel, de a legfontosabb: ebben az országban nem nevelődött beléd h. amit Te tanultál azért munkát kapsz, sőőőőőt!! Mára eljutottunk oda, hogy a magyar fiatalok el nem tudják képzelni, hogy bárki is foglalkoztassa őket, csak azért felvegye egy munkahelyre dolgozni, mert neki kell a szakképzettsége, kell neki mint munkaerő.

Elképesztő az a tény, hogy természetessé vált sorrend a: Tanul, tanul, tanul, van végzettség, és munkanélküli... Vagy éppen külföldön mosogat....

Na hát én ezért érzek némiképp hányingert "idehaza"

2011. aug. 8. 10:24
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen szeretem a kicsiny hazám. Pár, mocskos érdekember miatt nem fogom megutálni, hiszen pont ez a céljuk.

Viszont ami a legjobban elszomorít, az a sok agymosott ember, akiket a média és az iskola (főleg irodalom és történelem órán) "elbutít" (idézőjelbe, ugyanis lesznek diplomás agymosottak, akik tudnak magolni, lexikális a tudásuk, de képtelenek gondolkodni).

2011. aug. 8. 10:43
 2/19 anonim ***** válasza:
A "szép" nemzetség minden fitty-füttyre kap több százezres segélyt. Én még a munkanélkülit se kapom meg mert 4 évig "csak" diákmunkáztam.
2011. aug. 8. 10:45
 3/19 anonim ***** válasza:
46%
sajnos igaza van a kérdezőnek ha meg kérdezel egy mai fiatalt hogy hol szeretne dolgozni egyből külföld jut eszébe mert idehaza nem becsülik a dolgozó embereket akinek meg jó munkája van az meg lenézi a többit hogy milyen szegény!
2011. aug. 8. 10:55
 4/19 anonim ***** válasza:
Ja és még valami nem tudom hogy észre vettétek e már de a magyar nép egyáltalán nem összetartó néz meg egy franciát vagy egy angolt mindegy sokall összetartóbak!
2011. aug. 8. 10:57
 5/19 anonim válasza:

EU: olyan szekeret tolunk, amely minket akar elütni.

Direkt megakarják utáltatni ezt az országot velünk, de nem fog menni..

"Hiába zúgsz már gyűlöletnek árja, Megáll a szikla, nem porlik tovább"

Hamarosan mindenki rá fog jönni, hogy csak az összetartás a kiút.

2011. aug. 8. 11:16
 6/19 anonim ***** válasza:

Én inkább a magyar mentalitást nem bírom, az a bizonyos "Dögölne meg a szomszéd tehene is..." felfogás.

Sokszor azt érzem, hogy az emberek semmilyen tekintetben nem toleránsak egymással és külön divat lett bunkónak lenni...

Emellett sokszor érzem azt, hogy túl nagy az arcunk ahhoz képest, hogy...

Persze attól még ez az otthonom, de úgy érzem ahhoz, hogy értékelni tudjam igazán egy időre külföldön kéne élnem.

2011. aug. 8. 11:20
 7/19 anonim ***** válasza:

Ez a siránkozók fóruma ?

Persze, hogy vannak bunkók, lusták, sikertelenek. Van sok olyan diplomát szerző, aki már az egyetemi években tudhatta, hogy soha nem lesz munkája. Van rengeteg a vizsgákon alig-alig átcsúszott félig-képzett "szakember", akit a próbamunka után rekordidő alatt kirúgnak, annyira rosszak. Az ilyenek szoktak siránkozni és felajánlott munkát nem fogadják el (hiszen ő "diplomás"). Az ilyenek szoktak külföldre pályázni és buzgón számolgatni, hogy ott hány euró itt mennyi lesz majd.

Ezek odáig süllyednek, hogy már-már fajgyalázat bűnébe esnek. Nem látják be, hogy az ő képességeikkel soha nem fognak munkát kapni. Jobb nekik tehát Írországban mosogatni, mint itthon (mosogatni).

Mi\ert nem k\erditek meg

2011. aug. 8. 11:24
 8/19 anonim ***** válasza:
82%

Saját tapasztalat. Itt lehúztam két évet, mint vezető informatikus, és körülbelül semmit nem kaptam a túlórákért, a szívességekért, ha időben érkeztem is le lettem cseszve, hogy miért csak most jövök, és egyáltalán mindenért. A főnököm kommunikáció szakon végzett, és bár egy szót nem értett a programozáshoz vagy egyáltalán a tervezéshez, mindent jobban tudott, és persze ő mindennel korábban végzett volna.

Eljöttem Írországba, és itt a főnököm tényleg tapasztaltabb, a túlórák nélkül többet keresek, még itteni viszonylatban is, mintha folyamatosan túlóráztam volna otthon, ráadásul évi egyszer a cég ingyen hazavisz, és kapok szabit, ha elfogy, de pl. a gyerek lázas(csak nekem van a családban kocsim) akkor elengednek bármikor hogy kórházba vihessem.

2011. aug. 8. 11:25
 9/19 anonim ***** válasza:

>> ha időben érkeztem is le lettem cseszve, hogy miért csak most jövök

most Te villára veszel minket ?

>> a túlórák nélkül többet keresek...

Ha Te azt próbálod bizonyítani, hogy Írországban jobban lehet keresni, mint Magyarországon, akkor nem értetted meg a lényeget. Mi itt nem erről vitatkozunk, hanem valami egészen másról.

2011. aug. 8. 12:10
 10/19 anonim ***** válasza:
nem arról beszéltem, hogy többet kapok, hanem hogy úgy kapok többet, hogy nincsenek kifizetetlen túlóráim, mindenféle szívesség a főnöknek, csakhogy legyen munkám, tehát jobban megbecsülnek, és még a főnökeim is embernek néznek. Ha lerobbantál itt megállnak, nem elhajtanak miközben kiordítanak valamit az ablakon. Ha stoppos vagy, talán 5 kocsi nem vesz fel. Az emberek nem gyűlölik annyira egymást, mint ott, és attól még, hogy valaki segédmunkás, ugyan van kezelve egy bankban is, mint egy igazgató.
2011. aug. 8. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!