Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Élnél amis közösségekhez...

Élnél amis közösségekhez hasonló csoportban, itt Magyarországon?

Figyelt kérdés
2011. aug. 7. 20:30
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
53%
Azért beltenyészet, mert nagyon kevés az az ember, aki a világi élet után beáll közéjük.Gyakorlatilag 0%.És ezért egymásnak mindenki rokona, mindenki mindenkivel házasodik, nem érdekli őket, hogy testvér, unokatestvér.A wikipédia nem ad teljes felvilágosítást róluk.Nagyon sok a fogyatékos közöttük, úgy a szellemi, mit a testi, a fent leírt okok miatt.
2011. aug. 7. 20:40
 12/24 A kérdező kommentje:
Egy kicsit vonatkoztassatok el, a hasonló szót használtam. S, mint írták már, inkább a természetközeliségen van a hangsúly. Nem hiszem, hogy egy magyarországi szerveződésben ne olvashatnál Stephen King-et.
2011. aug. 7. 20:41
 13/24 A kérdező kommentje:
A szaporodásra ugyanez áll.
2011. aug. 7. 20:42
 14/24 anonim ***** válasza:
Jó, akkor mond el, hogy miben lenne hasonló, és miben nem, akkor tudok válaszolni konkrétan.
2011. aug. 7. 20:44
 15/24 A kérdező kommentje:
Úgy képzelném, hogy pár barát, kisebb csoport eladja mindenét, vesznek egymás szomszédságában tanyákat (pl.: [link] gazdálkodnak, megtermelik maguknak, amit esznek, és a felesleget eladják, és persze kölcsönösen segítik egymást. Ez nem zárja ki, hogy legyen a házban egy laptop, vagy egy izgalmas regény.
2011. aug. 7. 20:45
 16/24 anonim ***** válasza:
Bocs., de TV, lapto, izgalmas regeny, sot meg a zene is tiltott. Egyszer lattam errol egy dokument filmet, tehat eleg szigoru a hazirend!
2011. aug. 7. 20:47
 17/24 anonim ***** válasza:

Na, akkor O.K, csak ennek semmi köze az Amisokhoz.

Egy ilyen közösségben eléldegélnék.

2011. aug. 7. 20:48
 18/24 anonim ***** válasza:
CSINÁLJUNK ILYET!!! :D
2011. aug. 7. 20:50
 19/24 ava87 ***** válasza:

Oké, én az amisokból indultam ki, hogy ugye egyrészt erősen vallásosak, másrészt szinte egyáltalán nem is érintkeznek kívülállókkal, csak ha nagyon muszáj. Ott ezek nem pusztán irányelvek, hanem kemény szabályok.

Na most, én egy ilyen zárt közösségben nem tudnám magam jólérezni, mert szükségem van az új impulzusokra, arra, hogy új embereket legyen lehetőségem megismerni.

Oké, szeretem én a nyugalmat, ideig óráig, de nekem kell a nyüzsgés.

Én szerintem már arra sem vagyok alkalmas, hogy egy kisebb faluban tudjak élni, mert már ott is túlságosan bezárva érezném magam, pedig ugye onnan el lehet jönni bármikor :) De én már csak ilyen városi lány vagyok :) Szeretek moziba, színházba járni, szeretem, hogy akár hajnali kettőkor is mehetek boltba, ha épp akkor kívánok meg valamit, ami nincs otthon, szeretem a modern technikát, pl. azt, hogy az internet segítségével beszélgethetek tőlem több ezer kilométerre lakó emberekkel akár, hogy nyelveket tanulhatok, hogy utazhatok, stb.

Így egészen biztos vagyok benne, hogy egy ilyen életforma nem lenne nekem való, akár amisokról van szó, akár csak ideológia nélkül egy hasonló életformáról. Pedig szeretem a természetet. Amikor kirándulni megyek :)

2011. aug. 7. 20:52
 20/24 ava87 ***** válasza:
Bocs, közben végigolvastam, amit írtál, szóval akkor laptop lehetne. Mindegy, akkor azt hagyjuk figyelmen kívül. A többi szempontom akkor sem valósulna meg, ha meg igen, akkor az már nem az lenne, amire te gondolsz.
2011. aug. 7. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!