Miért lett fontosabb egy állat az embernél?
Nekem is van szívem,én is sajnálom az állatokat.Azt viszont nem tudom megérteni,hogy miért kell börtönbe zárni valakit,ha agyoncsapkodja a kismacskákat.Régen is volt ilyen.Hihetetlen,hogy egy amúgy tisztességes embernek tönkre teszik emiatt az életét.A családjára nem is gondolnak.Sőt,ha megversz egy kutyát,akkor börtön a vége.Ha megversz embert akkor felfüggesztett.Hogy is van akkor ez?
Meg itt van a "gyilkospóni" ami torkon harapott egy embert.Ha a gazdája meg akarja ölni,akkor minek kell megvédeni azt a dögöt?A tegnapi híradóban egy asszony azt nyilatkozta,hogy az élete árán is megvédi azt a lovat.
Hát már régen levágtam volna és visszatöltve a saját belébe megsütöm....
Könyörgöm,az ember húsevő (is).Ne egyek amiatt húst,mert jaj de tündibündi ez a kismalac?Ha az oroszlán is megsajnálná a gazellát,mert olyan szépet szökken,akkor gyorsan éhen veszne.
Csak én vagyok kiakadva ezen?Vagy más is van ilyen véleménnyel?
Kedves Kérdező!
Azt írtad,hogy tisztességes ember életét teszik tönkre egy állat miatt.De én bárhogy is nézem az nem tisztességes aki egy nála kisebb,sebezhetőbb lényt bánt!Egy kismacska pl.,hogy tudna védekezni??Egy állat nem fontosabb az embernél,de van olyan fontos.Ez lenne a véleményem.A pónis ügyben viszont teljesen igazad van,nem kellene megvárni,hogy mást is megöljön.
Szerintem az ember a hibás. Ha nem halt volna meg, most börtönbe zárhatnánk, mert megijesztette szegény pónit!
Egyébként teljesen egyetértek veled kérdező.
A tisztességes ember ivartalanítja az állatait, és így nem kell a kicsiket agyon csapkodnia, ja hogy az drága? akkor ne tartson állatot, mert az ember képes felelősséget vállalni egy másik élőlényért, (mármint a tisztességes ember).
A ló nem tehet róla, hogy harapott, megzavarták, ő meg védekezett, ezért nem a ló a hibás.
Igen, jó lenne már tudatosítani, hogy az állatok is ugyanolyan érző lények mint az emberek, akik még megvédeni sem tudják magukat, és ahogy Gandhi mondta: Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.
Az én mamám is vízbe fojtotta régen a felesleges kiskutyákat. Hol volt régen ivartalanítás? Mi mást csinált volna évente 10 kutyával? Ettől még senki ne nevezze őt tisztességtelennek, meg szívtelennek!
Én meg most a nyáron találtam 8 még csukott szemű kisegeret a padláson, nem gondolkoztam a sorsukon...
Pedig ha már állatvédelem, akkor a macskát nem szabad az egeret, patkányt igen??? Ebben hol a logika kedves állatvédők?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!