Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Félvér vagyok, és igazán nem...

Félvér vagyok, és igazán nem tudom hova tenni a dolgot. Hogyan kéne hozzáállnom?

Figyelt kérdés

Édesapám Afrikából származik, anyukám magyar.

Én viszont, minthogy itt nőttem fel, és nem ismerem az afrikai rokonaimat, magyarnak tartom magam, és nem szeretem, ha másképp kezelnek, de ez nyilván elkerülhetetlen. Egyre többször kívánom, hogy bár lennék olyan, akit nem vesznek észre, nem jegyeznek meg,... mondjuk ki, a lényeg, hogy fehér bőrű, tökmindegy milyen, mert ez a fajta "különlegesség" kezd elviselhetetlen lenni. Egyáltalán nem tartom rossz dolognak a sokszínűséget, szerintem ez nagyon jó dolog, de úgy látom, a társadalom nem így van ezzel. Hátrányom még nem nagyon származott belőle, gondolom a legrosszabb része hátravan (munkavállalás, párkeresés...), de tényleg nem tudom, hogyan kezeljem, hogyan tegyem túl magam ezen.

Nyilván vannak országok,ahol elfogadóbbak az emberek, de hol? És miért kell nekem elmennem, ha normális embernek akarom érezni magam?

15/L

2011. aug. 6. 10:55
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm a bátorítást!

itthonról tényleg nem nehéz elhinni, hogy ezzel semmi baj sincs, sőt.. de ahogy kimegyek az utcára, nagyon elbizonytalanodom. Igazából abban reménykedem, hogy ez valami kamaszkori identitás-krízis, és nem így fogom leélni az életem..

16.50: érdekesnek tartom a töréneted. Én úgy 14 éves koromig (tehát tavalyig) szinte... meg voltam feledkezve róla, vagy nem is tudom, egyáltalán nem jutott eszembe, hogy más lennék. Szóvá tették, kérdezgettek, de tényleg nagyon ritkán, szóval fura, hogy a kislányod ilyen hamar "öntudatra" ébredt, vagy nem is tudom, kicsit most retardáltnak érzem magam:D Persze, ez biztosan környezettől is függ.

A jövőjét illetően meg furcsa mód azt mondanám, hogy nem kell ennyire pesszimistának lenni, miközben én ugyanebben a helyzetben itt döglődöm. Gondolom, mert én alapvetően szeretek itt élni, budapesti vagyok, és szörnyen kötődöm ehhez a városhoz. De az szinte biztos, hogy itt a világ számára és számomra is jóval... szűkebbre szabott?

2011. aug. 7. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!