Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Félvér vagyok, és igazán nem...

Félvér vagyok, és igazán nem tudom hova tenni a dolgot. Hogyan kéne hozzáállnom?

Figyelt kérdés

Édesapám Afrikából származik, anyukám magyar.

Én viszont, minthogy itt nőttem fel, és nem ismerem az afrikai rokonaimat, magyarnak tartom magam, és nem szeretem, ha másképp kezelnek, de ez nyilván elkerülhetetlen. Egyre többször kívánom, hogy bár lennék olyan, akit nem vesznek észre, nem jegyeznek meg,... mondjuk ki, a lényeg, hogy fehér bőrű, tökmindegy milyen, mert ez a fajta "különlegesség" kezd elviselhetetlen lenni. Egyáltalán nem tartom rossz dolognak a sokszínűséget, szerintem ez nagyon jó dolog, de úgy látom, a társadalom nem így van ezzel. Hátrányom még nem nagyon származott belőle, gondolom a legrosszabb része hátravan (munkavállalás, párkeresés...), de tényleg nem tudom, hogyan kezeljem, hogyan tegyem túl magam ezen.

Nyilván vannak országok,ahol elfogadóbbak az emberek, de hol? És miért kell nekem elmennem, ha normális embernek akarom érezni magam?

15/L

2011. aug. 6. 10:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%
Nem tudom, az ország melyik részén élsz, de az is sokat számít. Budapesten pl nem hiszem, hogy bármi problémád lenne, a vidék már neccesebb. Egyébként meg jól vagy úgy, ahogy vagy és ne akarj mást, örülj neki, hogy különleges vagy itt:)
2011. aug. 6. 11:01
 2/11 A kérdező kommentje:
úgy értem, komoly hátrányom nem, szóval emiatt nem közösítettek ki sehonnan, de ezt lekopogom... de kimondatlanul kicsit mintha érezném, hogy... én nem vagyok teljesértékű,ugyanolyan, ugyanannyi mint az osztálytársaim például. pedig nagyon szeretnék.
2011. aug. 6. 11:02
 3/11 anonim ***** válasza:
95%
Az a helyzet, hogy jelenleg nem túl sok (részben)afrikai származású ember él Magyarországon, ez egyébként köszönhető az előző rendszernek is. Az emberek meg a világ minden pontján olyanok, hogy amivel, vagy akivel nem olyan sűrűn találkoznak, azt ahogy írtad másképp kezelik, főként fiatalabb korban, gondolom az iskolából van a legtöbb élményed ilyen téren. A munkavállalás terén vagy párkeresésben meg nem hinném, hogy hátrányod származna ebből.
2011. aug. 6. 11:08
 4/11 anonim ***** válasza:
Ne érezd magad rosszul, vannak fehér bőrű emberek akik sokkal rosszabbak. Tanuljál és legyél egy boldog ember itt Magyarországon.
2011. aug. 6. 11:26
 5/11 anonim ***** válasza:
87%

Nem ismerem a helyzeted, de szerintem ha normálisan élsz semmilyen hátrány nem fog érni. Vannak buta suttyók, akik majd bandába verödve, ittasan lehet bunkóznak veled, de ök akkor is beszólnának, ha feher lennél. akkor jönnének a szöke nös vicceikkel, vagy piszkálnának a súlyod, a fogszabályzód stb miatt. Mellesleg szerintem a félvér lányok nagyon szépek tudnak lenni. megúszod a szolit is ;) én pl tök örülnék ha úgy hozná a sors, hogy egy vagány kis félvér fiam lenne :)

25N

2011. aug. 6. 12:02
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha normálisan élsz és viselkedsz, akkor nem fognak kiközösíteni. Viszont eleinte biztosan sokan bizalmatlanok lesznek.

Viszont nem tudom, hogy ismered-e a népünk történelmét. Kész csoda, hogy egyáltalán még élünk. Az utóbbi 100 évben nagyon ránk szálltak, s gyakorlatilag azóta irtják a népünket.

Így kérlek nézd el nekünk, hogyha kicsit előítéletesek vagyunk, ugyanis ez csak egy védekezés, ez szükséges a túlélésünkhöz. Régen egy vendégszerető nép voltunk, manapság már ez nem látszik, mert mindenki kihasznált bennünket.

Szóval ha megismernek majd, akkor szeretni fognak. :)

A munka miatt ne aggódj, te jelenleg jobb helyzetben vagy, mint egy magyar. Ezt kérlek ne sértésnek vedd.

2011. aug. 6. 12:03
 7/11 anonim ***** válasza:
15éves vagy!Ez mindig változik!A helyzeted is!Ne a mostani korosztályoddal törődj!Magyar vagy!Legyen bármilyen színű a bőröd!Tanulj!Élj boldogan!Hamarosan fel fognak nézni rád és kapkodni fognak utánad legyen a helyzet most bármi!Ne feledd!!!!Ez az állapot körülötted gyorsan változni fog!!!!
2011. aug. 6. 12:05
 8/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Orultem a kerdesednek,mert gyakorlarilag valaszt kaptam a ketsegeimre.

Nekem a kislanyom most harom eves.Az edesapja fekete.Mint gyermeket rajongasig bamuljak az utcan.Megfogdossak a hajat,megsimizik,beszedbe elegyednek vele.A lanyom Londonban szuletett,de az utolso egy evben itthon elunk.

Sokszor felvetodott bennem mar ez a kerdes,hogy hogyan boldogulna itthon felverkent.Mar most erzi,hogy o mas,koszonhetoen az emberek viselkedesenek vele szemben.Sokszor mondja,hogy o egy kapucsino baba.Mindezt hatartalanul buszken,ami azert valjuk be tetszik nekem is.Latni a kis arcat milyen onerzetesen teszi mindezt.En is arra gondoltam,azok utan,hogy latom a 3eves lanyom viselkedeset,hogy bar o magyar ,de mindig valamilyen szinten kivulallokent fogja magat erezni.Eppen ezert dontottem ugy,hogy a jovoben nem kivanom itt felnevelni a lanyom.Olyan kozegben szeretnem nevelni ahol a felversegevel nem kitunni tud, hanem elvegyulni.Ahol nem erezheti magat masnak,hanem csak onmaganak.Az hogy hol elfogadobbak az emberek.Ez egy erdekes kerdes.Tobb eves kulfoldon valom eles utan azt tudom mondani,hogy nyugaton mindenfelekeppen tobb a lehetoseg a szineseknek.Konnyebben lehet boldogulni es eredmenyre jutni.

Ez azonba nem egyenlo az elfogadassal.

Ahogy mar elottem is tobben irtak a viselkedes es a Te szemelyiseged meghatarozo lessz abban,hogy mennyire fognak elfogadni az emberek.

En szemely szerint ugy gondolom,nem szabad,hogy a massagod zavarjon,mert az masoknak is szemet fog szurni es ennek megfeleloen fognak kezelni.

Legyel buszke arra,hogy felver vagy es vigyazz magadra.

2011. aug. 6. 16:50
 9/11 anonim ***** válasza:
12.03, fogd már fel, hogy ő is magyar, nem kell neki bemutatni a magyarokat:D
2011. aug. 6. 16:52
 10/11 anonim ***** válasza:
Rengeteg magyar sem tudja a magyarok történelmét (vagy rosszul tudja), így szerintem semmi rosszat nem tettem azzal, hogy írtam egy apró összefoglalót. :)
2011. aug. 6. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!