A Soma férfi név, nem? Hogyhogy van egy soma nevű nő, akit a TV-ben láttam?
Figyelt kérdés
arra gondolok, aki a google képtalálataiban első oldalon megjelenik, ha beírod a spermium szót2011. aug. 2. 11:37
1/9 anonim válasza:
Férfinév, a somának (tv-s nőnek) ez a beceneve szerintem.. Bár elég gáz.
Vagy eredetileg férfi volt, és nővé változtatta magát :'D
2/9 anonim válasza:
Ezen már én is gondolkodtam.Nem tudom.Az unokatesóm fiú és Soma.
3/9 anonim válasza:
Somogyi Gyöngyi-nek hívják eredetileg. A soma amolyan "művész neve".
4/9 anonim válasza:
Soma azért Soma, mert a vezetékneve Somogyi.
Ebből lett Soma a művészneve.
5/9 anonim válasza:
Így van, Somogyi Gyöngyi Zsuzsánna az eredeti neve, á-val. Sokáig Spitzer Gyöngyinek hitték. A Soma a nevéből ered egyrészt, másrészt fiúnak várták eredetileg, harmadrészt a soma latin szó, jelent bizonyos értelemben testet, sejtet, lelket, stb. Benne van pl. a kromoszóma szóban is, de a pszichoszomatikus betegség is olyan, amely a testi és a lelki folyamatok összefüggéséből keletkeznek. Ezért is választottam a Soma nevet, de alapból uge a vezetéknevéből ered.
6/9 anonim válasza:
Mármint nem én választottam, hanem Soma választotta :)
7/9 A kérdező kommentje:
Művésznév az hivatalos dolog? Pl. aláírhatja Somaként a hivatalos iratokat? És egy nőnek lehet férfi művészneve? Jól néznék ki férfiként, ha a művésznevem Gyöngyi vagy Erika lenne, nem?
2011. aug. 2. 14:43
8/9 anonim válasza:
Nem, hivatalos iratot a hivatalosan bejelentett nevével írhat alá, ami megfelel a magyar szabályoknak (magyar állampolgár esetén). De nyilvánosság előtt úgy hívod magad, ahogy akarod. Nem annyira kirívó a Soma, mint művésznév nőnek, mintha pl. Tamás vagy Péter lenne.
9/9 anonim válasza:
Az ő "művész neve" nem simán Soma, hanem Soma Mamagésa. És... úgy hülye ahogy van. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!