Melyek Budapest legszegényebb részei?
Nem azt várom válaszban, hogy a "nyócker". :P
Pl. láttatok valamerre gyerekeket is pénzt/ételt kéregetni?
Ha már kéregetnek, akkor odamennek, ahol sokan vannak, és nem feltétlenül ott laknak. Legalábbis szerintem.
De pontosan mire vagy kíváncsi? Hol laknak a szegények, vagy mely kerületeknek nincs pénze?
naja. a Váci utcában tarhálnak a koldusok a külföldiektől. szép kis országimázs.
volt olyan, hogy a Vígszínház előtt tarhált valami bunkó a szünetben a nézőktől. komolyan elgondolkodtam rajta, h odamegyek, és elzavarom a csába azt a suttyót. ez már több mint pofátlanság!
egyébként a 9. kerületnek is vannak kegyetlenül lecsúszott részei. Illatos út és környéke. egyszer jártunk arra sötétben kocsival. hááttt... sztem kicsit túlléptük az 50et, de erősen indokolt volt... :)
Ha kerület szerinti bontásban nézzük, akkor a legszegényebb bp.-i kerület átlagjövedelme is messze az országos átlag fölött van. A legalacsonyabb az átlagjövedelem a 7., 8., 10., 15., 20-22. kerületekben.
"Legszegényebb részek"? Szinte mindegyik kerületben van egy-két lerobbant rész, 1-2 utca. Vagy ha nincs szegény utca, akkor van egy-egy szegény háztömb. Pl. Angyalföldön, Józsefvárosban stb. Van, hogy ezektől 2-3 utcával arrébb már felújították a háztömböket vagy újakat építettek. Néhány száz méterre egymástól teljesen különböző helyzetű környékek vannak.
Budapest leghírhedtebb utcája a X. kerületi Hős utca, igazi hősnek kell lenned, ha azon végig akarsz sétálni.
"Pl. láttatok valamerre gyerekeket is pénzt/ételt kéregetni?"
Sok aluljáróban előfordul a belvárosban is, de ez nem jelenti azt, hogy a koldusok ott is élnek.
Egyébként a koldulás gyakran üzlet, koldusmaffiák "futtatják" a koldusokat. Nem tennék egyenlőségjelet a koldulás és a szegénység közé.
Egyszer végigmentem a Hős utcán... nem jött oda hozzám senki.
Egyébként ilyen helyekre gondoltam...
Igen, azt gondoltam, hogy nem ott kéregetnek, ahol másoknak sincs... szóval lényegében két kérdés...
Köszi a válaszokat!
""Egyszer végigmentem a Hős utcán... nem jött oda hozzám senki.""
Egyszer én is végigmentem semmi nem volt,másodjára kiraboltak és rommá vertek a cigányok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!