Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Melyik korban élnél szívesen...

Melyik korban élnél szívesen és miért?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 6. 12:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
96%
abban a korban, amikor még a szüleim voltak fiatalok... igaz, hogy kommunizmus volt, de akkor még nem volt ennyire elfajulva a világ... nem száguldozott mindenki nyugati autóval,nem volt internet, nem ültek otthon az emberek, a fiatalok tisztelettudóak voltak, az akkori értékrend sokkal közelebb áll hozzám, mint a mostani, nekem hiányzik, hogy nem lehettem úttörő, hogy nem voltam építőtáborokban, hogy megbecsülték azokat akik dolgozni vagy tanulni akarnak, és segítették őket, hogy a barátságok nem az msnről szóltak, hanem a nagy sétákról, a közös baromkodásról, a ma már retronak számító discokról, rock'n'rollról, a tiszta,naiv szerelmekről (és ez ki is merült egy egy csókban még 17-18 éves kor előtt, nem úgy mint a mai 13-14 éves kis ribiknél), akkoriban a Hair még nagy lázadásnak számított és azért volt kultusz a fiatalok körében, ma már nincs határa a mesék és filmek világának, a kisgyerekek is öldöklést,szexet,gonoszságot,szörnyeket látnak, csak rajzolt változatban.Akkoriban még tv se volt mindenkinek, és ha volt is, a tv maci hódított,meg a kisvakond, nem a yugi-oh meg a pokemon...és a gyerekek nem technot meg rapet hallgattak, hanem 100 folk celsiust, Papp Ritát, a fiatalok pedig igazi vérpezsdítő rock'n'rollt vagy igényes akkori disco zenét, pl Boney M.-et :) Tisztelték az idősebbeket, tapasztaltabbakat, a hagyományokat, ma pedig ha a 20 éves párom megy az utcán, a 15 éves vagánykölyök leöcskösözi és "majd jól megveri"...sorolhatnám még az összehasonlítgatásokat, de sztem mindenki érti mire gondolok...
2009. ápr. 6. 13:12
 2/17 anonim ***** válasza:
81%
A modern korban élnék, max. a 1980-as évekig mennék vissza. Béke, jó zene, lassabb életvitel. Ezek talán a legfőbb érvek. Bár ez a mai túlzott szabadosság engem borzasztóan zavar, jó, hogy az orvostudomány már eljutott oda, ahová. A gyerekem nem tudott volna élve megszületni, ha pár évtizeddel korábban éltem volna.
2009. ápr. 6. 13:13
 3/17 anonim ***** válasza:
80%
Én az 1930-1940-es évekbe.
2009. ápr. 6. 14:02
 4/17 anonim ***** válasza:
77%

én is kb az 1900as évek elejére

szivesen laknék egy parasztházba, egy tanyán, ahol nagyon sok állat van

2009. ápr. 6. 14:26
 5/17 anonim ***** válasza:
67%
Nekem ez a kor pont megfelel,csak a helyszínen változtatnék kicsit...
2009. ápr. 6. 14:38
 6/17 anonim ***** válasza:
77%
A viktoriánus kori Angliában.
2009. ápr. 6. 14:53
 7/17 anonim ***** válasza:
56%
2300-2400 körül, mert nagyon rossz, hogy nem fogom már meglátni, hova visz a technológiai fejlődés. Akkor már csuda dolgok lesznek.
2009. ápr. 6. 14:54
 8/17 anonim ***** válasza:
77%
vagy az 1900-as évek elején angliában, vagy a '80-as évek amerikájában.
2009. ápr. 6. 14:59
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
1900,a párizsi világkiállítás idején, párizsban. Akkor az európai ember nem tudta igazán mi az a háború (ezért is várták sokan az 1. világháborút), a nők már nem voltak elnyomottak, akik akartak és szerencsésen polgári osztályba születtek, ha akartak, tudtak tanulni, érvényesülni (nem egy abból a korból származó, híres orvosnőt, újságírót ismerünk) ... Fantasztikus korszak volt, teli várakozással és mégis az embereken egyfajta béke uralkodott.
2009. ápr. 6. 17:34
 10/17 tade ***** válasza:
100%
En is a szazadfordulora szavazok. En inkabb az 1910-es evekbeli Erdelyben elnek, az ottani havasokban. Amikor meg erintetlen volt a taj, meg tudtal teremteni mindent magadnak. Persze minden kornak megvoltak a sajat hatranyai, de en ebbe a korba ternek vissza szivesen.
2009. ápr. 6. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!