Tényleg ennyi ostoba, buta ember osztja itt a tanácsokat? Vagy ezek simán csak rosszat akarnak a kérdezőknek?
Már rengeteg olxan kérdést olvastam, amit szakmához értő emberek megválaszoltak, de aztán jön egy "okostojás", az nem úgy van. Pl. Mit tegyen rosszevő gyerekével az anya: írják neki, ne erőltesse, ha nem eszik, hagyja, majd ha éhes lesz, a következő vagy az utána következő evésnél enni fog. Erre tromfol az "okos" válaszadó, nem szabad éheztetni, inkább játssz vele, nézzen mesét evés közben, stb. Ez csak egy volt a sok közül.
Ti tapasztaltatok már ilyet?
7:32, akkor itt eltérőek a fogalmaink, mert szerintem az is úgynevetett könyvből nevelés, amit írtál, és ezt nem csak saját gyereknél lehet alkalmazni. De elfogadom, ha ez már neked nem tartozik ebbe, mindenki máshogy gondolkozik.
És igen, az internet világában már mindenki orvos, ezért írtam azt, hogy senki nem rosszat akar a válaszával, mert azt hiszi, hogy az hasznos és jó. A kérdezők pedig nem buták, nem ismerjük a körülményeket, szerintem az okos ember kérdez, egy hólyaghuruttal pedig én nem szoktam minden esetben orvoshoz szaladni, tehát a kérdés jó volt. Plusz mire az ember eljut orvoshoz el is múlhat. Lehet, hogy épp a munkahelyről tette fel a kérdést, orvoshoz meg 1 hét múlva jut el. Senki nem szívesen megy, mert akkor meg agyő munkahely, inkább előbb kérdez.
Mondjuk azt is figyelembe kellene venni, hogy a könyvből való neveléssel kapcsolatban itt kettőnk között akadt némi zavar. Tehát gyakorlatilag én is ugyanazt mondtam, amit te csak nekem ez már mást jelent mint neked.
Azért nehéz itt néhány mondatban úgy fogalmazni, hogy az mindenki számára tökéletesen érthető legyen. Ne legyen félre érthető.
talán ezt is figyelembe kellene venni amikor egy egy választ lebutázunk, meg ezen kívül még nagyon sok mindent.
Elterelitek a vitát a példára és a gyerekek nevelésére, pedig a kérdés nem erre, hanem a tanácsokra és a butaságra vonatkozott. Ez a "gyakorikérdések.hu" szerintem inkább szórakozásra és nem tanulásra - tanításra szolgáló oldal. Abból a megfontolásból, hogy szavazással nem lehet dönteni az igazságról. A szavazás a többség álláspontját tükrözi, ennyi. Gondoljatok bele, annak idején a többség úgy vélte, hogy a Nap kering a Föld körül, és csak néhányan gondolták másként. A többség véleménye alapján nyugodtan lehülyézték volna őket. Más kérdés, hogy ezt a logikát fordítva is alkalmazza néhány önjelölt "zseni", pedig tényleg hülyeség, amit mond.
Egyébként rengeteg rosszul nevelt, problémás gyerek van, de nem kell aggódni, mert ezekből ugyancsak problémás felnőttek lesznek és lettek, társadalmunk olyan úton halad, hogy nem kell külső körülményekre várni, belülről is széteshet a következő 20-30 évben...
Én az szokások, etiketthez írtam egy kérdést, és hárman is lehurrogtak, hogy hogy lehetek olyan bunkó, hogy nem tudom mi az illem, mert hogy szerintük az alapműveltség. Egy valaki válaszolt rendesen, meg is tudtam, amit szerettem volna. Kiakasztó!
Bocs, lehet nem a kérdésre válaszoltam teljesen, de ilyen is van, velem most ez történt.
Megértelek! Konzervatív nevelésben részesültem, fiatal sem vagyok, de bizony előfordul, hogy egy-egy illemszabálynak utána kell néznem. Ma meg már teljesen más elfogasdott szabályok vannak, mint 40-50 évvel ezelőtt.
Egyébként meg az illemtani kérdéseket itt sem sokan ismerik. Az egyes helyeken, helyzetekben, szituációkban teljesen más illemszabályok vannak (pl. egy előadás, vagy disco stb.)
Másik, kiírom a kérdést egy oldalon, mindet átrakják, holott volt közte olyan, ami kifejezetten a csal. kapcs-ba tartozott, de a moderátorok nem olvastak bele, egyetlen (lényegtelen) szó alapján átrakták. Nem tudom milyen végzettségűek itt a moderátorok, de eggyel-kettővel szívesen elbeszélgetnék egyenlő félként. Mert ugye, itt az ő szavuk szentírás akkor is, ha esetleg meghallgatva a delikvenst teljesen más a gyerek fekvése. Na mindegy.
Nagyon igaza van annak a h.sz-nak, aki szerint inkább egy humoroldal ez, csak az a baj, sokszor inkább tragikomikus.
Mikor pl. valaki a kétségbeesés legfelső szintjén áll, utolsó lehetőségként itt kér tanácsot, és azt írták neki (ez komoly, olvastam), feküdj a vonat elé, kösd fel magad, stb. aztán csodálkozunk, hogy hazánk vezeti az öngyilkossági statisztikát. Ez pedig nem is butaság, egyszerűen lélektelen, ambertelen dolog, szerintem.
Szerintem sem a legjobb példa, amit a kérdező kiemelt, de ezt már kiveséztétek.
Én inkább olyat tapasztaltam, ahol az hagyján, hogy butaságot ír az "okos" válaszadó, de egyszerűen nem lehet lelőni. Pl. indítottam egy kérdést, egész sokan kedvesen, okosan, megértően reagáltak rá, erre jön egy hülye, lehurrogja az egyik válaszadómat, össze-vissza okoskodik, nem is a kérdésre felel, hanem előadja valami egészen más jellegű eszmefuttatását és fröcsögő előítéletét, ami bevillant neki kérdésem kapcsán. És, ha az ember egy mondatot is ráfecsérel egy litániával válaszol.. ha nem reagálsz rá, valami úton-módon akkor is visszatér. Van ilyen "jóindulatúban", de hihetetlenül egyszerű lélekben. Volt, hogy szintén nem reagáltam rá, mert nem volt hasznos, odavágó az úgyszintén terjedelmes eszmefuttatása, erre később megint más módon próbálkozott. Ha meg veszem a fáradságot és leírom mely pontokon nem értek egyet a véleményével, elindul a siketek párbeszéde..
Komolyan mondom, ilyenkor örülnék, ha a kérdező is tudná magának moderálni az ilyen hozzászólókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!