Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg ennyi ostoba, buta...

Tényleg ennyi ostoba, buta ember osztja itt a tanácsokat? Vagy ezek simán csak rosszat akarnak a kérdezőknek?

Figyelt kérdés

Már rengeteg olxan kérdést olvastam, amit szakmához értő emberek megválaszoltak, de aztán jön egy "okostojás", az nem úgy van. Pl. Mit tegyen rosszevő gyerekével az anya: írják neki, ne erőltesse, ha nem eszik, hagyja, majd ha éhes lesz, a következő vagy az utána következő evésnél enni fog. Erre tromfol az "okos" válaszadó, nem szabad éheztetni, inkább játssz vele, nézzen mesét evés közben, stb. Ez csak egy volt a sok közül.

Ti tapasztaltatok már ilyet?

2011. júl. 26. 07:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
54%
Bocs off, de 7:32 gondolkozz el mielőtt megszólalsz légyszives, mert igenis lehet és kell könyvből gyereke nevelni. Való igaz, nem egy könyvből és nem betű szerint, de a könyveknek pont az a lényege, hogy szélesítsék a látóköröd. Aztán értelmes ember eldönti mi az, amit hasznosnak talál és alkalmaz. Mint ahogy említettem is, a példa nem tökéletes, bár szerintem igaza van a kérdezőnek.
2011. júl. 26. 07:46
 12/26 anonim ***** válasza:

Erre több magyarázat is van.

Rengeteg a tini, tehát félig-meddig maga is gyerek az oldalon, és ők is írnak választ, méghozzá rengeteget.

Másrészt, a tökéletes szupermamik, akik betéve tudják oda-vissza az összes gyereknevelési szakkönyvet, sőt annyira tökéletesek, hogy ők maguk írják... azok nem járnak a GYK-ra. Többségében akik itt kérdeznek, mert valami nem megy, azok válaszolnak is az őket érdeklő kérdésekre... és mint kiderült, senki sem tökéletes.

Harmadrészt, lehet hogy egy témában valaki kifejezetten sikeres, ezért meggyőződése, hogy mindenre tudja a választ. Még akkor is, ha ez nem így van. Konkrét példára: azért, mert sikeresen szoptatott, és jól eszik a gyereke (magától), még nem biztos, hogy van ötlete az anyának, hogy lehet ledönteni egy rossz evő gyerek ellenállását.

Negyedszerre pedig, mindenki maga dönti el objektív módon, hogy neki melyik válasz tetszik a legjobban, hogy mit tart okos, hasznos válasznak. Ha valakinek az válik be, hogy nem foglalkozik az evéssel, éhen úgy se hal, akkor neki ez hasznos.

Akinek az válik be, hogy berreg és repülőset játszik, de megeszi a gyerek a főzeléket, annak meg a másik.

... és természetesen itt is vannak trollok, akik marha viccesnek találják, ha a lehető legnagyobb ostobaságot írják válasznak, ami csak az eszükbe jut, és nem mindig lehet kiszűrni, hogy az illető ilyen szinten ostoba, vagy direkt csinálni. De azért többségében lejön a válaszból.

2011. júl. 26. 07:49
 13/26 anonim ***** válasza:
7:32 vagyok! Igazad van! Csak az általad felvázolt esetet én már nem nevezem könyvből való nevelésnek. Elolvasom, mérlegelek a saját elveim gyermekem tulajdonságai alapján, és döntök. Nekem ez már nem tartozik a könyvből való neveléshez.
2011. júl. 26. 07:50
 14/26 A kérdező kommentje:
Azért épp ezt a példát írtam, mert több mint 30 éve azokat a hibákat próbálom helyrehozni, amit ezek az "okos" szülók elkövetnek. Ezidő alatt már annyi problémás gyerekkel és főleg szülővel találkoztam... időnként én is a fejemet fogom, valóban ennyire végtelen az emberi butaság? A gond csak az, hogy ennek szegény gyerek issza a levét, persze ez senkit nem érdekel: ami most megoldja a probláémát, lehet, hogy 1-2 éven belül rémálmpkat okoz. Ez pedig, sajnos tapasztalat! Nem tananyag!
2011. júl. 26. 08:02
 15/26 anonim ***** válasza:

A gyermeknevelés témakör elég megosztó forum itt.Ahány ház annyi szokás.

Kérdező lehet hogy ez a szakmád,nincs ezzel gond,de nagyon sok olyan apró trükk van amit anyukák osztanak meg egymással.

2011. júl. 26. 08:04
 16/26 A kérdező kommentje:

Utolsó. Az apró trükkök, amiről te írsz, teljesen más. Itt viszont és még sok más kérdésben semmiképp el nem fogadható, sőt kifejezetten kárt okozó "tanácsokat" adnak. Azokra gondolok! Nem mérik fel a későbbi következményeket. Érdemes pl. elolvasni a bepisilős, pszichés problémás gyerekkel kapcsolatos kérdésekre adott válaszokat, ott is annyi butaságot írnak, ha a kérdező megfogadja, garantáltan tönkreteszi a gyereket.

De, mint az egyik válaszoló írta, orvosi kérdésekben is osztanak sokszor olyan tanácsokat, amit ha megfogadnak, a beteg meghal. Épp a napokban olvastam agy ilyen választ, ráadásul a válaszadó meg volt győződve az igazáról. Még a kuruzsló írományát is belinkelte. Borzasztó volt olvasni.

2011. júl. 26. 08:12
 17/26 anonim válasza:

Én tipikusan olyan voltam, aki sose volt hajlandó enni, és anyukám mindig mesét olvasott nekem, mert akkor rendesem ettem. Aztán bekerültem oviba ahol ha nem ettem, "büntit" kaptam.... amit persze nem akartam, így ettem. Egyből leszoktam arról, hogy csak akkor eszek ha olvasnak nekem. És az, hogy az oviban rám erőltették az ennivalót később semmilyen problémát nem okozott! Most egy átlagos testalkatú felnőtt vagyok, aki imád enni.

Ezt csak azért írtam le, mert én vagyok a példa, hogy nem mindig csak a könyvekben lévő módszerek a jók. Persze jó, ha azokat vesszük alapul, de nem szentírás.

2011. júl. 26. 08:16
 18/26 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Gondolom valamilyen szinten egészségügyis lehetsz.

Megnyugtatásodra írom le, hogy észrevételeim alapján az emberek zöme orvos. Senki nem ért annyira az orvostudományhoz mint a buszmegállóban álldigáló átlag ember. Mindegy mit mond a doki, ő hülye és mennek a saját fejük után. Aztán persze, jönnek a siránkozások, hogy félre kezeltek stb.

Az anyukák zöme gyűlöli a védőnőt, mert ő aztán semmit se tud. Ő csak rosszat akar, hülyeséget beszél. A szülők is buták, nem is értem, hogy a mai felnőtt lakosság zöme, hogyan nőhetett fel. Mert anno nem tudtak gyereket nevelni. Azt csak most lehet az Internet világában.

És még egy dolog. Nem gondolom, hogy akár egy cseppet is okosabbak lennének egyes kérdezők, mint a válaszadók. Néha olyan idióta kérdéseket tesznek fel, ahelyett, hogy rohannának az orvoshoz, ha csak a fele igaz a kérdésben leírtaknak.

2011. júl. 26. 08:25
 19/26 anonim ***** válasza:

Kérdező,ha 30éve ezzel foglalkozol akkor gondolom nem vagy fiatal anyuka,már elnézést.Ugy veszem észre hogy a mai fiatal anyukák teljesen össze vannak zavarodva bizonyos kérdeésekben,rengeteg az infomáció,szinte havonta jönnek ki ujabb és ujabb kutatások eredményei,nem könnyű eligazodni.Az ami régen normális volt az ma már butaságnak tűnik(lásd,pl liszt bevezetése az étrendbe,sirni hagyás,hozzátáplálás elkezdése)nagyon nagy az anyuka felelősége hogy mit választ,mert minden anya a legjobbat akarja a gyerekének csak kérdés hogy kinek mi a legjobb.

A betegséggel kapcsolatban,nem a válaszadokat tartom butának hanem a kérdezőt,ha véreset pisilek nem ide jövök kérdezősködni hanem megyek az orvoshoz laborra.

Az etetés,van amikor mi is tv előtt eszünk,fogzás idején mikor a gyerek éhes ugyan de fájdalmai vannak,muszály elterelnem a figyelmét ahhoz hogy egyen.

Alapvetően én ötvözök mindent,elolvasom a válaszokat,utánnanézek es ha a gyerekenél bevállik használom.

2011. júl. 26. 08:27
 20/26 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy a hivatalos szakmai álláspontok is folyamatosan változnak, néha a személyes tapasztalatok meggyőzőbbek és ráadásul hatékonyabbak tudnak lenni.
2011. júl. 26. 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!