Szórólapozás ellen létezik szabályozás vagy bármi hasonló?
A postaládám rendre tele van szórólapokkal, a kihelyezett matrica ellenére is. A kapu mellett van egy doboz erre a célra, de a szórólaposok tojnak rá, erőszakosan felcsengetnek és előbb-utóbb beengedi őket valaki.
Amikor hozzám csengettek és javasoltam, hogy a kinti dobozba tegyék, egyszerűen rámcsapták a telefont.
Lehet ez ellen bármit tenni? A fontos leveleket, számlákat már alig találom meg a sok szemét között.
Matricát már rakott rá... ennek ELLENÉRE csinálják.
Szerintem a dologban inkább az az elgondolkodtató, hogy ezzel az erővel bárkit beengednek egy zárt lépcsőházba... Nálunk viszonylag jól működik a kommunikáció a lakók közt, sikerült egymást meggyőznünk a lakógyűlésen, hogy ismeretlent NEM engedünk be, és míg nem volt kifogástalan a kapunk zárja, addig este 9 után kulcsra zártuk, magyarán, kaputelefonnal nem lehetett ajtót nyitni. Akkoriban én magam is ki tudtam nyitni a zárat egy bankkártyával, ha akartam. Szerencsére már nem ilyen egyszerű. No, szóval azt javaslom, hogy a lakókkal is próbálj beszélni, hogy ne engedjenek be idegeneket. Nálunk mára 2-3 lapocska/hét-re csökkent a szórólapok száma, ez már egészen elviselhető.
Tényleg, bocsánat nem tudom, hogy nem vettem észre. Akkor valóban ne engedjétek őket be.
Fura, mi az ajtónkra írtuk ki, hogy a házalók ne jöjjenek, és nagyon hatékony, hónapok óta kinn van és azóta még csak be se csengettek. Azt hittem, akkor a postaládán is beválik. De ezek szerint mégse..
Eléggé felkaptam a vizet, hogy rám vágta a telefont, úgyhogy cipőt húztam és lerongyoltam. Amikor épp tette volna be a felmatricázott postaládámba a lapot, erőből rávágtam a ládára (fém, jó nagyot szól), hogy most vagy önként - miután próbáltam szépen kérni, de volt kedves rám b...ni a telefont - távozik a papírjaival, vagy én tessékelem ki.
Nagy puffogva, beszólogatva ment ki.
A többi lakót én se értem, miért engedi be őket, amikor már abból is volt itt probléma, hogy beágyaztak maguknak a hajlékonyak az egyik folyosóra.
Tegyek ki egy papírt a liftbe, hogy saját érdekből legyenek kedvesek NE beengedni senkit?
Azért is tartok a továbbiaktól, mert a férjem is eléggé hirtelen haragú, csak nála fizikum is van (nekem max a fellépésem lehet ijesztő, az ötven kilómmal nem vagyok komoly ellenfél még nőknek sem) és egyszer durvábban le fog ordítani egy szórólapost, vagy szó szerint dobja ki az épületből, esetleg orrát a matricára nyomva a könnyebb olvashatóság érdekében. Egyszóval ezt szeretném elkerülni és valahogy békésebben rendezni a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!