Manapság miért viselkednek a felnőtt emberek gyerekesen?
Nem a huszonéves Pán Péterekre gondolok, hanem a negyvenes családos emberekre.
Íme néhány megtörtént sztori:
Tavaly mikor nyaralni voltunk, láttuk ezt a 40 körüli két gyerekes házaspárt.
A lényeg: mikor kinyitott az étterem a svédasztalos vacsorához készülődve, ez a illető, családapa elsőként berohant és a belerágott mindenbe, majd visszadobta, tehát összetúrta a svédasztalt. Szó szerint mint egy csimpánz. Mikor a pincér szólt neki, hogy ezt azért nem kéne, ez az úr üvöltésbe kezdett, hogy őneki ehhez joga van, mert ő a vendég és panaszt fog tenni. Mikor már az odaérkező főpincért is meg akarta verni ez a bunkó, mi vendégek állítottuk le a pasast, hogy ne fajuljon tettlegességig a dolog.
Közlekedés:
Néhány hete két koccanó gépkocsira lettem figyelmes. Egy hölgy belecsúszott az előtte lévő kocsiba. A vétlen autóban (kb.7 millát érő Passat) négytagú család, ahonnan a családfő kiugrott és a neki koccant nőt, minden szó nélkül elkezdte ütni, tépni, rugdalni. Szerencsére sikerült elmenekülnie még kiérkeztek a rendőrök, akik a "példás" családapát bilincsbe verve vitték el.
Egy koccanást csak bunyóval lehet elintézni?
Áruház:
A haverom egy áruházban biztonsági őr. Ő mesélte, hogy egy családfőt megfogtak, (akik 38 ezer forint értékben vásároltak be) amint a példás családapa egy rágógumit tuszkolt a zsebébe. A bekísérést követően elmondta, hogy extrém sportot űzött ebből és az adrenalin miatt volt erre szüksége. Majd egy jót röhögött az egészen. Majd egy 100 valahány forintos rágóért lopás miatt szabálysértési eljárás indult ellene. Biztosan megérte neki.
Mire jó ez? 10-20 éve még nem voltak ilyenek az emberek. Ezt nem lehet a munkanélküliséggel és a stresszel magyarázni. Ez is valami új hülye divat? Milyen ember lesz azokból a gyerekekből, ha ilyen példákat látnak a barom apjuktól? A Pán Péter szindróma már a 40-esek között is terjed?
15:11
Én csak néhány sztorit írtam le, de számtalant lehetne írni. És úgy vettem észre, hogy régebben 10-20 éve még ez nem volt annyira jellemző.
15:18
És ha te vagy a hibás, magadat ütöd.Lehet, hogy az ő Suzukija, ugyanolyan fontos neki, mint a te kocsid neked.
Szerintem igenis lehet beszélni Pán Péter szindrómáról.
Ugyanis mi különbözteti meg a felnőtt gondolkodását a gyerekétől? Az hogy nem gyerek módjára viselkedik és nem bunyóval oldja meg a problémákat.
Kolopele
Szerintem te is nagyon gyerekes vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!