Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Manapság miért viselkednek a...

Manapság miért viselkednek a felnőtt emberek gyerekesen?

Figyelt kérdés

Nem a huszonéves Pán Péterekre gondolok, hanem a negyvenes családos emberekre.

Íme néhány megtörtént sztori:

Tavaly mikor nyaralni voltunk, láttuk ezt a 40 körüli két gyerekes házaspárt.

A lényeg: mikor kinyitott az étterem a svédasztalos vacsorához készülődve, ez a illető, családapa elsőként berohant és a belerágott mindenbe, majd visszadobta, tehát összetúrta a svédasztalt. Szó szerint mint egy csimpánz. Mikor a pincér szólt neki, hogy ezt azért nem kéne, ez az úr üvöltésbe kezdett, hogy őneki ehhez joga van, mert ő a vendég és panaszt fog tenni. Mikor már az odaérkező főpincért is meg akarta verni ez a bunkó, mi vendégek állítottuk le a pasast, hogy ne fajuljon tettlegességig a dolog.

Közlekedés:

Néhány hete két koccanó gépkocsira lettem figyelmes. Egy hölgy belecsúszott az előtte lévő kocsiba. A vétlen autóban (kb.7 millát érő Passat) négytagú család, ahonnan a családfő kiugrott és a neki koccant nőt, minden szó nélkül elkezdte ütni, tépni, rugdalni. Szerencsére sikerült elmenekülnie még kiérkeztek a rendőrök, akik a "példás" családapát bilincsbe verve vitték el.

Egy koccanást csak bunyóval lehet elintézni?

Áruház:

A haverom egy áruházban biztonsági őr. Ő mesélte, hogy egy családfőt megfogtak, (akik 38 ezer forint értékben vásároltak be) amint a példás családapa egy rágógumit tuszkolt a zsebébe. A bekísérést követően elmondta, hogy extrém sportot űzött ebből és az adrenalin miatt volt erre szüksége. Majd egy jót röhögött az egészen. Majd egy 100 valahány forintos rágóért lopás miatt szabálysértési eljárás indult ellene. Biztosan megérte neki.

Mire jó ez? 10-20 éve még nem voltak ilyenek az emberek. Ezt nem lehet a munkanélküliséggel és a stresszel magyarázni. Ez is valami új hülye divat? Milyen ember lesz azokból a gyerekekből, ha ilyen példákat látnak a barom apjuktól? A Pán Péter szindróma már a 40-esek között is terjed?

2011. júl. 23. 14:49
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

15:11

Én csak néhány sztorit írtam le, de számtalant lehetne írni. És úgy vettem észre, hogy régebben 10-20 éve még ez nem volt annyira jellemző.

2011. júl. 23. 15:18
 12/40 anonim ***** válasza:
0%
Ha valami barom neki menne a 30 millás Phaetonomnak, én sem tudom mit váltana ki belőlem hirtelen. Higgadtan már biztos megjavíttatnám, de az adott pillanatban azért az ember elvesztheti a fejét, persze verekedni azért nem kell. A többi valóban szimpla emberi bunkóság, primitívség.
2011. júl. 23. 15:18
 13/40 anonim ***** válasza:
100%
15:18 Phaetonos keress fel egy pszichiátert!
2011. júl. 23. 15:21
 14/40 anonim ***** válasza:
A kocsi az egy kocsi, hasznalatra valo eszkoz. Meg ha csillog-villog, akkor is veszti erteket, rohamosan, minden evben. Azert van biztosito hogy megcsinalja, mi meg elunk tovabb. Balesetek mindig elofordulnak. Szoval mikor veletlenul te kovetsz el egyet, mit sinaljon veled a masik vezeto? Usson, szapuljon, atkozzon?
2011. júl. 23. 15:22
 15/40 anonim ***** válasza:

15:18

És ha te vagy a hibás, magadat ütöd.Lehet, hogy az ő Suzukija, ugyanolyan fontos neki, mint a te kocsid neked.

2011. júl. 23. 15:25
 16/40 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem igenis lehet beszélni Pán Péter szindrómáról.

Ugyanis mi különbözteti meg a felnőtt gondolkodását a gyerekétől? Az hogy nem gyerek módjára viselkedik és nem bunyóval oldja meg a problémákat.

2011. júl. 23. 15:26
 17/40 anonim ***** válasza:
0%
Kicsi lenne az esélye, hacsak nem egy hasonló szintű Mercinek mennék neki, amiből fekete napszemüveges nem most barnultak szállnának ki. Ellenkező esetben nem sok az esélye hogy valaki kiabálni kezdjen velem. Az viszont való igaz, a kocsi veszti az értékét, ezért sem tartok meg egyet sem soha 3 évnél tovább. Viszont nem ütnék meg senkit, ezt már írtam. Dühös azért lehetek, nem? 49 évesen még egy balesetet, koccanást nem okoztam.
2011. júl. 23. 15:28
 18/40 anonim ***** válasza:
Ahogy a többiek is mondták,ez nem gyerekesség.Sajnos ez a tendencia.Az emberek egyre feszültebbek,türelmetlenebbek,nem figyelnek a másikra,mindenki a saját nyomorával van elfoglalva.Szomorú,de így van.Egy borzasztó egyszerű példa:ügyfélszolgálati területen dolgozom,és nem egyszer tapasztalom,hogy meglepődnek,ha köszönök,és kedves vagyok,netán még mosolygok is.Vagy fordítva,bemegyek a boltba,és a pénztárosnak kiesik a kezéből a kiflim,mert előre köszönök,neki ez szokatlan.
2011. júl. 23. 15:28
 19/40 anonim ***** válasza:
15.11 ebben semmi árulkodás - egy jelenség, ami igenis növekvő mértékben elborítja a világunkat. Ezt kezelni kellene, felnőtt módon, ennek megvitatása nem gyerekes, és nem árulkodás.
2011. júl. 23. 15:31
 20/40 anonim ***** válasza:

Kolopele

Szerintem te is nagyon gyerekes vagy.

2011. júl. 23. 15:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!