Milyen történelemkönyvet érdemes vásárolnom, amelyben túlnyomórészt az igazságot írják le?
Manapság ugyebár szeretik meghamisítani a történelmet, viszont engem az érdekel, hogy IGAZÁBÓL hogyan történt. Valamelyest persze mindent könyv ,,cenzúrázott", de most van künyvutalványom és szívesen utánanéznék.
Melyiket javasolnátok?
Ilyen könyv nincs. A történelem érdekes terület, ahol sok esetben nem lehet tudni, mi az "igazság". A közoktatásban lebutítják az anyagot, ezáltal a diákokat hamis illúziókba ringatják. Nem véletlenül kezdődik az egyetem minden történelem szakos számára azzal, hogy "először is felejtsenek el mindent, amit a középiskolában tanultak".
Mindig vannak kérdéses dolgok, ahol valójában senki nem tudja, mi az igazság. Ezért a legokosabb, amit tehetsz, hogy senkinek, semmilyen könyvnek nem hiszed el azt, amit ír, hanem elolvasol minél többet, így képet kapsz a jelenleg fennálló elméletekről, és eldöntheted, melyik számodra a legvalószínűbb. De mindig tudni kell: nem biztos, hogy az az igazság.
Illetve egész pontosan sok esetben tulajdonképpen több igazság is létezik, nézőpont kérdése a dolog.
Egyet érdemes figyelembe venni: aki azt írja, hogy az ő elmélete a kizárólagosan igaz elmélet, azt még a többinél is nagyobb fenntartással kell kezelni, mert egy jó kutató pontosan tudja, hogy attól még, hogy ő valamilyen következtetésre jutott, még egyáltalán nem biztos, hogy igaza is van.
Kedves első válaszoló!
A biblia lehet igaz - de kérdem én, akkor miért nem egyforma a katolikus, és református biblia, noha egy kissé bugyuta kérdés, hiszen csak a nyelvezetében van különbség. Viszont ezzel akkor is fenttartásaim vannak, hiszen a nem régiben megtalált könyveket, mégis titkolják, s mi közemberek, mégsem olvashatjuk el. Ez a szememben a bibliát kicsinyíti le, hanem a fentebbállókat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!