Minden ember egyforma?

Figyelt kérdés
Ha minden ember alapvetően egyforma, akkor mitől különböznek?
2011. júl. 14. 14:38
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

15:09

Ha a két ősembercsaládot felcserélnénk egymással, akkor pont ugyanúgy alkalmazkodna mindkét család a számukra új körülményekhez.

2011. júl. 14. 15:36
 12/18 anonim ***** válasza:

ha minden pasi egyforma, akkor a nők miért válogatnak annyit? :)

ezt a viccet valamennyire megalapozottnak tartom, hiszen rengeteg olyan dolog van, amiben az emberek egyeznek.

szeretik a kényelmet, és ennek érdekében szinte bármire hajlandóak. még hazudni és önmagukat eladni is.

a különbség csak annyi, hogy ezt valaki nyíltan bevállalja, vagy játssza a szentet.

a külsőségbeli különbségek emellett eltörpülnek, és nincs annyi jelentőségük.

2011. júl. 14. 15:43
 13/18 anonim ***** válasza:

15:43

Az emberek nem csak a kényelem érdekében adják el magukat. Az élet egyik(!) célja valóban a nyomor minimumon tartása, de ezernyi más okból is lesznek az emberek árulók, vagy adják el magukat.

Ugorjunk vissza 100 évet, pl egy cseléd elmondja a főúrnak, hogy a felesége megcsalja, mert látta. A cseléd nyilván nem a kényelem érdekében tette ezt, hanem, hogy így fontosnak éreztesse magát a főúr szemében.

De még ezernyi ok lehet, vallási, faji, nemi beállítottság miatt stb.

Az ok mindig az amit az emberbe táplált úgynevezett "erkölcs" nem néz jó szemmel.

2011. júl. 14. 15:47
 14/18 A kérdező kommentje:

Az emberek egyformák, a férfiak is egyformák, a nők is egyformák.

Ha az emberek nem lennének egyformák, akkor a reklámokban vagy a politikában miért egyforma üzenetekkel próbálnák rávenni őket mindannyiukat ugyanarra a dologra? Tegyük hozzá, hogy többnyire sikerrel. Azért mert az emberek egyformák. Ellenvélemény? :-)

2011. júl. 14. 15:58
 15/18 anonim ***** válasza:
pont h nincs igazad! A reklámok nem az embereket hanem ember rétegeket céloznak. Más reklámot csinálnak gyerekeknek, mást nőknek, mást ffiaknak. És persze az alap dolgokban nyilván hasonlítunk, de mindenki másmilyen lesz VÉGÜL. Amivé válsz. Pl te nem vagy ugyanolya, mint akit utálsz hiszen azért utálod, mert tök más mint te. Ettől még ember, tehát vszínűleg szereti az állatokat, elítéli a gyilkosságot, stb. De még ezek az alapvető dolgok sem igazak minden emberre!
2011. júl. 14. 16:05
 16/18 A kérdező kommentje:

Aham, más reklámokat csinálnak gyerkknek, nőknek, férfiaknak. Minden nő és férfi is szeretne játékautót magának, csak már ciki, vagy a nők minden vágya, hogy férfidezodort használhassanak? Meggyőztél... :/

Ezek fontos különbségek.

Az már tényleg számít valamicskét, hogy az embe gyerek vagy felnőtt, vagy férfi, vagy nő. De ezt már írtam. Meg azt is írtam, hogyha cserélnünk kéne valamilyen okból visszafordíthatatlanul, valószínűsíthető, hogy idővel ugyanolyanná válnánk.

2011. júl. 14. 16:18
 17/18 Vree ***** válasza:

Nem értem a kérdést. Ha minden pohár alapvetően egyforma, akkor miben különböznek?

Pl. ha ez mind pohár:

[link]

Szerintem tanulj meg előbb kérdezni. :/

2011. júl. 14. 17:49
 18/18 anonim ***** válasza:

szerintem érdekes a kérdés felvetésed és a tovább vitt gondolatok is . Az ősemberes példáról amit kérdező boncolgat- kifejettem kíváncsi lennék mások mit gondolnak..

Vagyis mennyire vagyunk rugalmasak változékonyak vagy épp alkalmazkodók,megalkuvók stb.. -és ebben a kontextusban a kérdésed is más értelmet nyer.

Ha egyformák vagyunk miért nem tudunk ugyan úgy élni ?

Miért vannak szegények gazdagok ?

Boldogok boldogtalanok ..stbstb..

Vajon mennyi az életünkben a valódi saját beleszólásunk (változtatási képességünk)-ha már túljutottunk a családi hozadék feltárásán..?

engem ez fogalakoztat ..

2011. júl. 14. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!