Mi számít gyerekesnek?
Azt tudom hogy hisztizik stb, de érdekelne hogy :
- írásba hogy jelenik ez meg
- köze van a smileyeknek ehhez?
- valamint a LEGFONTOSABB : viselkedésben ha most nem a rossz tulajdonságokat nézzük (lásd: hisztizik, durcáskodik stb) akkor mi zsámít gyerekes viselkedésnek?
pl egy 17-18-19 évesnél.
írásba, és így viselkedésbe. Szerintetek?
És hogy lehet ezen változtatni?
Szituáció: PC játék deathmatch chat ablak
12 éves: ajkwehfjklawefbahkebf12784g124
13 éves: csicska bzi gci xdxd
14 éves: lolxd te fsz vigyázzá má
15 éves: XDDDDDDDDDDD low hintalow lowag asdasdasd
16 éves: xD te is csak hátulról lősz le te homi
17 éves: Ez nagyon nagyxD!
18 éves: Menj a fenébe :D
1. Smileykat írásjelek helyett használja, ill. halmozza őket/az írásjeleket: :))))))) vagy :D XD :)XDXD vagy LOL!!!!!!!!!!!!!!!!!44444444444
2. Mien a hajam? Naon csúnya a színe?
3. (Számomra legidegesítőbb) Woltam a boltban és wettem egy willát.
4. A "csicska" szó használata ill. trágár szavak halmozása: "Te b*zi k*rva sz*rrágó csicska g*eci!"
5. Ha valaki nem az ő álláspontján van, akkor elkezd pattogni, káromkodni és OFF-olni, de még véletlenül sem próbál logikusan érvelni vagy a saját álláspontját átgondolni.
6. Helyesírási hibák halmozása, majd a végére odaböki, hogy "siettem".
Pl.: "Vetem egy ujj (ma is láttam kettő kérdést, amiben az "új" szót így írták le!) kabátott, de nem jo amérte visza vihettem? ui bocsi a hejesirásért, de siettem"
Hogy lehet ezeken változtatni? Fel kell(ene) nőni...
Az is gyerekes, ha valaki nem tudja, hogy mikor kell ba-be ragot és mikor kell ban-ben ragot használni kedves kérdező.
Úgy látom te is abba a kategóriába tartozol, akik állandóan lehagyják az n betűt/hangot ezen szavak végéről.
Kis segítség neked.
" - Hová mégy?
- Megyek a boltba.
- Mit vettél a boltban?"
Ha ez esetleg nem egyértelmű, akkor közelítsük meg másképp.
Elindultam a Tescoba, de még nem vagyok BENNE, ezért csak "ba" a vége. Amikor megérkezem, és már BENNE vagyok, onnantól kezdve pedig "ban" a vége.
Egyáltalán nem slikkes, ha így "rövidítesz".
Bocsesz, de engem meg ez idegesít a legjobban. Ha magyar vagy, ne szégyelj magyarul beszélni/írni!
A ba/ban eseteknél van egy olyan, hogy valamilyen mértékig helyes a -ban helyett -ba-t írni, de akkor így: -ba'. Inkább népies, költők, írók is használták, használják.
Engem jobban zavar, mikor felcserélik a -ban-t -ben-nbel. Pl nem azt mondja, hogy ülök a fotelben, hanem fotelban ülök, holott egyértelmű, hogy magas hangrendű az utolsó szótag.
Viselkedésileg az számít gyerekesnek, (számomra)mikor valaki olyan dolgokból csinál világtragédiát, amik elhanyagolható súlyú események. Barátnőknél figyelem, milyen hülyeségeken képesek összeveszni. Számomra ez tűnik gyerekesnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!