Szereted Magyarországot? Miért igen? És miért nem?
Maga az ország szép, de a politikája miatt élhetetlen(hacsak nem milliárdos az ember...).Nem tudom igazán szeretni az országot így, hogy nem lehet még igyekezettel sem boldogulni benne.
A negatív magyar mentalitás is ennek következménye, ami szintén nem szívderítő.Nem szeretem azt sem, hogy erre az országra eléggé jellemző a begyöpösödöttség, konzervativizmus, bürokrácia.Iszonyú sokat kell várni minden téren a fejlődésre, előrejutásra, sőt, sokszor ez teljesen lehetetlen.Kifogyott sajnos belőlem az ország iránti türelem , szeretet.
Hogy mennyire szereti az ember a hazáját, az akkor derül ki szerintem, ha hosszabb időt külföldön tölt, és vágyik haza.
Egyébként ki nem állhatom a cigányozást és zsidózást (én részemről egyikbe sem tartozom), az általánosítást, az írigységet, a képmutatást, és a hazudozást. Pedig ezekkel naponta találkozni lehet.
Továbbá nem bírom, hogy egész emberöltő alatt nem lehet megoldnai olyan dolgokat pl., hogy ha sok a gyerek, akkor több legyen az óvodai és iskolai férőhely, ha kevesebb gyerek születik, akkor pedig átmenetileg kevesebb legyen, de mindenképp az igényekhez igazodjon.
Továbbá nem bírom, hogy nem lehet megoldani a kicsit molettebb, magasabb emberek normális öltözködését, mert évtizedek óta mindenütt csak kis méret kapható.
Nem bírom, hogy bemész egy boltba, és amit éppen keresel, nincs, a válasz erre: azért, mert az fogy a legjobban. Akkor miért nincs, könyörgöm? Ha valami nagyon fogy, akkor miért éppen az a hiánycikk, ami pedig nem fogy, azzal tele vannak a boltok.
Akkor meg töröm a sort, és azt mondom nem.Az emberek gusztustalanok, nem tudom mikor találkoztam utoljára barátságos emberrel(legalábbis itt Budapesten ez a helyzet).Szép tájak, szép városok jó sok szeméttel és csövessel.
1-2 kivétellel zsiros, nem tul jo ételek.
Hogy a gazdasági helyzetről ne is beszéljek.Csak az tud érvényesülni aki lop, csal, hazudik. A tisztességesen dolgozok meg megroskadnak..na meg a magyar mentalitás, irigykedés...
Az a legszomorúbb, hogy régen IMÁDTAM ezt az országot, de mostanság napról napra egyre jobban kiábrándulok belőle...
Sajnos ez van, bárcsak tudnék valami pozitivat is mondani..
Igen, nagyon szeretem.
Mert (véleményem szerint) a leggyönyörűbb ország a világon, a magyar nyelv mind közül a legszebb, legösszetettebb, szép városok, barátságos falvak, mezők, erdők, folyók, hegyek, dombok, no meg a Balaton. Párját ritkítóan gazdag történelem. Nagyszerű írók, költők, tudósok hazája. Itt születtem ez a hazám és ennél több indok azt hiszem nem is kell.
Ami viszont elszomorít.
Az emberek viselkedése. Magyar gyűlöl magyart mondvacsinált idióta indokok miatt. A politika e szép ország vesztét akarja. Aztán van egy kisebbségünk(?), akikkel nem lenne semmi gond, ha az utóbbi 21 évben nem uszították volna ránk őket és minket is rájuk. Vallom, hogy sikerült volna már beilleszkedniük, ha a mindenkori kormány nem erősítette volna felsőbbrendűségtudatukat.
Ami még zavar az a környezetszennyezés, a szocializmus átkos öröksége, valamint a kereskedelmi adók szennye, ami tönkreteszi kultúránkat. Valamint az összefogás hiánya. Ez leginkább határon belül zavaró, de az, hogy hátat fordítunk határon kívül ragadt nemzettársainknak szintén elkeserítő. Meg hát a sz.r gazdasági helyzet. De ezeken lehet változtatni és remélem sikerülni is fog.
Van amit szeretek van amit nem. Pécset pl imádom :)
Ebben mindent elmondanak:
Magyarország jó hely lenne, ha nem élne itt annyi "indián".
Amúgy a tájak szépek, az ételek finomak, és a magyar nyelv is szép.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!