Mi a különbség az arabok és a zsidók között?
"A fél kiló fityma" nem igaz, mert a mohamedán fiúgyerekeket is körülmetélik, csak nem újszülött, hanem kb. 14 éves korukban.
A németekkel és a franciákkal való összehasonlítás nagyon jó! A németekkel és a franciák 1200 éves háborúja abból indult ki, hogy Nagy Károly három unokája közül a Németország és Franciaország közti területet (a mai Lotharingiát satöbbit) birtokló Lothár dobta fel legelőször a talpát. Ehhez még hozzá kell tenni, hogy az egymásra épülő egyistenhívő vallások (zsidó->keresztény->mohemedán) egymást tekintik legnagyobb ellenségüknek.
Mennyi baromság...Gyerekek, nem csak a Biblia a különbség!
Na csak hogy tisztán lássunk.1945-ben a nácik birodalma hivatalosan megszűnt létezni.A megmaradt zsidók az ígéret földjére vándoroltak nagy tömegekben.(És a Közel-kelet nem ázsia).Aztán a kedves angolok megszűntették Palesztinát és helyére létre hozták Izraelt.Ez van, ezért van a háború is nagy részben.Kérdés?
Kedves... 20:11-es!
Nekem van egy.
Ha szerinted ekkora baromság, hogy a Bibliából is merítünk információt, akkor Te miért idézel belőle?
Ígéret földje - ki ígérte meg, kinek, mikor?
Egyénként amit írtál, én is ezt tanultam történelem órán, de ez csak egy közelmúltbeli esemény a sok közül, ami a mostani helyzethez vezetett. A kérdésre adható válaszok meglehetősen tág időintervallumban mozoghatnak. Más az elejét mondta, Te a végét. Ettől még helyes mind.
manju
Na igen.Én nem utasítottam el a bibliát.Én hívő vagyok.Ezért neveztem nevén a dolgokat és azt is tudom hogy ezek a több ezer éves beli dolgok miatt is kerültek összetűzésbe de nem ez az oka a háborúnak és a "terrorizmusnak".A palesztinokat ugyan úgy gettóba zárták mint a zsidókat a nácik.Izrael az összes környező arab népet agyonlőtte.Ezért is utálják őket mind.
A különbségek külsőleg is látszódnak.A zsidónak feltűnőorra van, lenőtt fülcimpája, szeme és haja.Ráadásul sokan jellegzetes pajeszt és szakállt viselnek nem beszélve a kaftánról és kalapról.Aztán ott a vallás is.Az az érdekes hogy a zsidók és muzulmánok ugyan úgy magukénak tudnak bizonyos részeket az ószövetségből.
Mi ebben a tanulság?
Én nem tudom.
Kedves Kérdező!
A tanulság? Egy hívő embernek pl. az ebből a történetből, hogy Isten előtt nincs lehetetlen. Sára nem hitte el, hogy ő olyan öregen (kb. 90 éves volt) gyereket tud szülni Ábrahámnak. Pedig az Úr megígérte. Ezért küldte be a szolgálóhoz. Ez helyett bízni kellett volna. Szóval a tanulság az, hogy amit az Úr megígért, az úgy lesz. Még ha emberileg úgy tűnik, hogy nem teljesíthető, az Úr elrendezi.
manju
Kedves Kérdező!
Amint a többiek is említették Izmael leszármazottai az arabok és Izsák leszármazottai a héberek. Az is igaz, hogy Izmael született előbb de ez nem Isten akarata volt ha elolvasod ezt a részt a bibliából. Hogy mi a különbség? Az arabok Allah-hoz imádkoznak, Mohamed a próféta... és erőszakosan vallják nézeteiket. A zsidók az Ő Istenükhöz imádkoznak, nem erőszakosan terjesztik nézeteiket. Mint a biblia is írja Isten megmondta Izmael anyjának, hogy a gyermeke "erőszakos természetű lesz".
"Az pedig vadtermészetű ember lesz: az ő keze mindenek ellen, és mindenek keze ő ellene; és minden ő atyjafiának ellenébe üti fel sátorát." (I Mózes 16/12)
Mint ma is...
Ha segíthetek csak írj... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!