Mennyivel voltak különbek a régi fiatalok a maiakhoz képest?
"Az regebbi generaciok valoban fizikailag erosebbek voltak, mert kint dolgoztak, kevesebb dolog volt gepesitve, tobbet mozogtak ezaltal."
Nem biztos. Inkább vékony volt a többség, kövérek akkor is voltak. Az átlagmagasság 10 centivel kisebb volt, ez 185 cm magas ember pl. 200 éve igazi óriásnak számított főleg a falvakba ahol a parasztok alig voltak 150-160 centisek. Ma meg a fiatal fiúk 175 centisek is, igaz sokkal több lusta ember van... De nézz meg egy iskolát, minden osztályba több erős (vagy átlagos fizikumú) gyerek van. Gyenge gyerek minden osztályba 1-2 van. Várom az ellenpéldákat.
Régen bagó pénzért lehetett járni sportolni, sokkal több ifi bajnok volt a különböző sportágakban, mint ma. Én sportrepülni akartam, vagy lövészete menni - középiskolában hirdették. Mikor megtudtam az árát, hát akkor lefújtam a dolgot.
Akkor is voltak "ki, ha én nem?" típusú lányok és fiúk, a különbség csak az volt, hogy a r*banc lányokat kinézték maguk közül, nem sztárolták. A fiúknál nagy dolog volt a titokban cigizés, ma meg már 13-14 éves kis csirkék is két pofára füstölnek nyíltan.
Mert nem volt annyi színezék, tartósítószer, mesterséges cucc, akaratlanul is egészségesebbek voltak a fiatalok. Meg, amit fentebb írtam, sokan sportoltak is, ez is hozzájárult az egészség megőrzéséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!