Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért zavar, ha valaki gazdag?

Miért zavar, ha valaki gazdag?

Figyelt kérdés
Csak őszintén!
2011. jún. 29. 15:36
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Nem érzem úgy,hogy dicsekednék, pusztán azért kellett leírnom a körülményeket,hogy megértsétek. Anélkül nehéz lett volna! Dicsekvős korszakom nem igen volt, apuék nem is így neveltek, max. annyi, mint az oviban egy átlag kisgyereknek!

Nekem soha nem sír a szám. Pedig már volt ez is gond. Barátokkal múltkoriban összeültünk, sokan szidták a rendszert,hogy így nem lehet megélni, ilyen szegénység van, mi természetesen a férjemmel nem panaszkodtunk. Miért is tettük volna? Ez is baj volt,hogy jaj, hát könnyű nekünk!

De talán igaza van, annak aki azt írta,hogy alapvető emberi tulajdonság az irigység.

2011. jún. 30. 07:58
 32/38 A kérdező kommentje:
Az adakozásról annyit, hogy ez már régen meg van, ezzel sosem volt gond!
2011. jún. 30. 07:59
 33/38 anonim ***** válasza:
79%

Na. Aludtam rá egyet. Igen irigy vagyok, mert amíg mi ketten a párommal becsületesen dolgozunk,pl. csak hitellel tudtunk házat venni ( kicsit, nem palotát), addig másnak az a legnagyobb baja, hogy hová menjen nyaralni, meg milyen autót vegyen magának. Zsebből.

Na kimondtam. Irigy vagyok. Puff neki.

Mondjuk van aki meg rám irigykedik... Nem anyagi okokból. Tehát egál.

2011. jún. 30. 11:51
 34/38 A kérdező kommentje:
És te képes vagy bárkit utálni is azért,mert neki jobb?
2011. jún. 30. 13:10
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

Az utálat számomra nem egyenlő az irigységgel.

Utálni azt utálom, aki bunkó, gonosz, bánt stb. függetlenül az anyagi helyzetétől.

Vannak nekem is jobb anyagi helyzetben lévő ismerőseim, rokonaim. Őket sem utálom, de azért néha cserélnék velük egy kicsit :)

2011. jún. 30. 13:18
 36/38 A kérdező kommentje:

Értem, köszi!:)

Egyébként aranyos volt a válaszod!:) Sok sikert Nektek!

2011. jún. 30. 13:33
 37/38 anonim ***** válasza:

a szuleim gazdagok de mi nem vagyunk sznob hulye emberek..a szuleim nagyon sokat dolgoztak ezert most is dolgoznak..egy gombas ceget vezetnek..apam pl majdnem minden munkassal barati viszonyban van..:) nekem is sok baratom van mert nem vagyok kenyeskedo sem..sott..inkabb gyerekes..sokx hulyet is csinalok magambol..:D

de vannak szegenyebb emberek is akik ugy viselkednek mint ha gazdagok volnanak..ismerek olyanokat..:|

szerintem az sem szegyen ha valaki szegeny..az a lenyeg hogy legyen csaladja es egezsege meg otthona..:) az nagyobb szegyen ha valaki piszkos ugyek altal es masok karara lett gazdag..:)

2011. júl. 11. 00:26
 38/38 anonim válasza:
Mi 4-en vagyunk bruttó 200-ra nagy ház két egyetemista...Nagyszüleimnél más volt a helyzet..semmi bajom velük. Aki megérdemli a pénzét, illetve aki keményen dolgozik érte, vagy legalább becsületesen, azt áldja meg az Isten. De aki lenéz minket, azért ami nekünk jutott, na azzal kezdődnek a problémák.
2011. júl. 15. 09:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!