Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért zavar, ha valaki gazdag?

Miért zavar, ha valaki gazdag?

Figyelt kérdés
Csak őszintén!
2011. jún. 29. 15:36
1 2 3 4
 11/38 Vree ***** válasza:
87%

Mer' nem ad. :D

Viccet félretéve, miért zavarna? Max az zavarhat ha ő eleve csak olyannal áll szóba aki különsuliba jár és saját kocsija van, és kedvenc hobbija a földközi-tengeri búvárkodás, és a papája olaszból rendel neki játékokat amikhez itt hozzá se szagolnak. Ilyen körülmények között nehéz közös témát találni. (Itt se arról van szó hogy irigylem, csak hova hívjam el vagy valami ha nincs közös bennünk.)

2011. jún. 29. 15:54
 12/38 anonim ***** válasza:
100%

Ha tőlem kérded, (a gazdag gyerek keresztanyja vagyok), abszolúte el tudok vonatkoztatni, nem irigylem tőlük, én így vagyok boldog és elégedett a saját életünkkel, ahogy van. :) Nekünk nincsenek terepjáróink, meg szaunás házaink (nem egy van nekik) és úszómedence sincs a kertben, és "csak" egy Opelem van, de imádom a saját életünket, és jó így.

Amikor itt van a keresztlányom, imád nálunk lenni, nyári szünetekben 2-4 hetet is nálunk van. Ha meg mi vagyunk ott, akkor élvezzük a pompát, gazdagságot, a szaunát, a medencét, az ellátást. :)) Jó ez így. Nem vagyok irigy, örülök, hogy jól megy nekik, mert szeretem őket.

2011. jún. 29. 15:55
 13/38 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó! Hát igen, lehet,ha máshogy teszem fel a kérdést, akkor már más fajta válaszok jönnek!
2011. jún. 29. 15:55
 14/38 A kérdező kommentje:
mármint a 15:52-esre gondoltam :)
2011. jún. 29. 15:56
 15/38 anonim ***** válasza:
100%
Nem az zavar, hogy más gazdag, hanem, hogy én nem vagyok az. Ha szembesülök azzal, hogy más klasszisokkal jobb anyagi helyzetben van mint én, abból újra meg újra eszembe jut, hogy én nem vagyok, és ez elkeserít.
2011. jún. 29. 16:01
 16/38 anonim ***** válasza:
90%

engem az zavar, ha gazdag, nem önerejéből, no meg hül.e is, és ráadásul a szegényebbeken élősködik.

A gazdag szomszédjaink, akik azon veszekednek, h ki mekkora gyorshajtásért kaptak el, és fizettetek vele 100.000-es nagyságrendű tételt, hozzánk járnak át mindent kölcsönkéregetni, és utána elfelejtik visszaadni.

És ezt már hosszú évek óta, sztem ez se 2 fillért amit tőlünk elszedtek.

2011. jún. 29. 16:04
 17/38 anonim ***** válasza:
93%
Nem maga a tudat, hogy gazdag zavar, hanem az, ahogy a pénz megváltoztatja az embert. Valaki tíz évvel ezelőtt teljesen normális volt, aztán a férjének lett egy jól fizető munkája, azóta meg csak a fodrászból, kozmetikusból, manikűrősből, rendezvényekből áll ki az élete, és hangoztatja is, miközben a saját gyerekeivel nem törődik. Na, ez zavar, de kib*szottul.
2011. jún. 29. 16:04
 18/38 A kérdező kommentje:

Elmondom, hogy miért kérdezem! Igaza van valóban annak, aki írja, hogy így senkit nem zavar, de máshogy nagyon sok az irigy.

A gyereknevelés témakörben volt egy olyan kérdés,hogy mennyit keresel, miből élsz. Nem szoktam ilyenekre válaszolni,de most kivételt tettem.

A lényeg: jó családból származom, a szüleim gazdagok. A nevemen több ingatlan, telek, cég fele stb van. Egyetemet végeztem, ahogy a férjem is. Saját vállalkozásom viszem, a családit a bátyám csinálja.

Elkövettem a hibát,hogy leírtam. Nem maradt el az irigység. Nem értettem miért. Úgy érzem,hogy az ilyen kérdésekre az kellene válaszolni,hogy semmi nincs, 60 ezret keresek.

Soha nem kérkedtem ezzel. Baráti körömben senki nincs,aki hasonló anyagi szinten van, tehát nem szempont,hogy olyanokkal barátkozzam. Főleg,hogy ezek kivétel nélkül gyerekkori barátok. Nekem apukám mindig azt mondogatta: hogy a buta ember kérkedik, az okos meg letagad!

Én úgy érzem becsülettel megállom a helyem a világban. Mégis kikerülhetetlen, ha ezt itt névtelenül egy kérdés kapcsán leírom, hogy kimaradjon a rosszindulat!

2011. jún. 29. 16:08
 19/38 anonim válasza:
44%
te is ingyen kaptál mindent na ez a baj. ezért irigykedik mindenki nekünk meg bele kell dögleni a munkába és még egy normális lakás se jön össze. nem tudod átérezni milyen szar ez. már elgondolkodom miért szültek engem a világra? anyámnak nem volt ennyi esze azt akarta hogy nélkülözzem? ezért nem szülök én mert nem akarok a gyerekemnek rosszat.te meg gondolom kérdezö szülögetheted bátran mert tudsz rájuk mit hagyni..
2011. jún. 29. 16:16
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

Mert nekem nem sikerült elérnem.

És igen, őszintén bevallom, irigy vagyok rájuk !

2011. jún. 29. 16:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!