Róka, vagy macska? - Avagy: melyik élete ér többet?
Széndékosan nem az "Állatok" rovatba tettem a kérdést, mert nem kifejezetten valamely állatról van szó. Illetve mégis egy kicsit. Inkább az állatok megítéséről.
Az éjszaka a vadjárás időszakában jöttünk hazafelé. Egy fénytől, vagy mástól megzavarodott kis róka cikázott az auónk előtt. A férjem nem fékezett, én pedig sikítottam: el ne gázold, jaj, el ne gázold! Aha, ellopja a tyúkot - mondta a férjem, de azért lassított. A kis állat átért a másik odalra. Később egy macska került elénk, akivel a férjem már elnézőbb volt. Neki sem lett baja.
Hogyan vehetném rá őt, hogy jobban tisztelje az állatok életét még akkor is, ha kártékony állatról van szó? /róka/. Egyáltalán: hogyan erősíthetném benne az állatszeretet?
Hát, egy roka komolyabb kárt tud tenni a kocsiban, azért nem erdemes elutni.
Masreszt, gondolom, a ferjedben megfordult, hogy a macskat hazavárhatjak, es ezert volt elnezobb. Ez mar boven tobb, mint ami alapbol elvarhato.
Kedves kérdező! Nem bántásból, de általában a válaszolók arra válaszolnak, amire bejöttek, feltételezik az a kérdés. A fő kérdésed az, hogy melyik élete ér többet. Aztán leírsz egy sztorit, amit nyilván véleményezni fognak - ez egy ilyen weboldal. Aztán felteszel két teljesen más kérdést.
Ha jól emlékszem eleve ott van, ha több dolgot akarsz megkérdezni, írj ki külön kérdést, ne egybe kérdezd meg. Nyilván nem véletlen.
"Hogyan vehetném rá őt, hogy jobban tisztelje az állatok életét még akkor is, ha kártékony állatról van szó? /róka/. Egyáltalán: hogyan erősíthetném benne az állatszeretet?"
Ez lett volna a kérdés esszenciája, de emellett mindenki elsiklott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!