Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért isszák le magukat a...

Miért isszák le magukat a fiatalok a sárga földig sokszor? És miért gyógyszerre gyakran? És miért drogoznak?

Figyelt kérdés
Főleg olyanok válaszára lennék kíváncsi, akik magukra ismertek a kérdéseim alapján, 13-17 éves korosztályra gondoltam. És komoly válaszokat kérnék. Mire jó ez? Nem érzitek magatokat szánalmasnak olyankor? Nem bántani akarlak titeket, csak nem értem meg egyszerűen. (21/L)
2009. márc. 26. 18:58
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Lehet :) De én azokra a kamaszokra gondoltam, akik még éppen befejezik az általánost, de a cigi már ott lóg a kezükben szünetekben, gimiben már más is, aztán egyetem az szerintem teljesen más téma, ott már némileg kirepül a gyerek a családi oltalom alól. De azok a kisgyerekek, akik otthon megkapnak mindent (persze, lehet, hogy pont szeretetet nem, de azt a pia se ad), azok miért kezdik el? Csak mert látják a "rossz" példát innen-onnan?

Amúgy most is ilyen helyzetben vagyok, amit leírtál: szüleim elváltak, egy olyan anyával élek, aki szerint minden a pénz, megvesz nekem mindent, de fittyet hány arra, hogy valójában mit szeretnék. Mégse fordulok se pia, se drogok felé.

2009. márc. 28. 11:38
 12/15 Srapnel ***** válasza:

Minél kisebbek a gyerekek, annál kevésbé lehet tőlük elvárni az életbölcsességet. Na, azért isznak, meg buliznak. Meg drogoznak.

Attól, hogy pénzben megkapsz mindent, még verhetnek, alázhatnak, negligálhatnak, terrorizálhatnak otthon. Na most, ha e mellé még pénzed sincs, na akkor már csak a kannás bor marad, mert csak azt tudod megvenni.

Az, hogy eddig nem fordultál, semmit nem jelent. A pszichében mélyen elrejtett dolgok előbb-utóbb teret kérnek maguknak. Az is lehet, hogy majd az első válásod után, 30 évesen állsz majd neki piálni. Az is lehet, hogy nem piálni fogsz, hanem munkamániás leszel, vagy csokifüggő és elhízol. Akármi. Ezek csak tünetek, nem a probléma maga. Érted?

2009. márc. 30. 11:41
 13/15 A kérdező kommentje:
Értem én :) De szerintem ha benézel egy szórakozóhelyre mondjuk szombat este, az ott lévő fiatalok talán 1/10-énél lehet ez a probléma amit leírtál most. Azokat nem értem akik "csak úgy", mert szerintük az a menő vagy nem is tudom...
2009. márc. 30. 16:31
 14/15 anonim válasza:

teljesen egyetértek a kérdezővel, sajnos elég gyakori jelenségről van szó. én lassan 23 éves leszek, de soha nem tartoztam ebbe a bulizós kategóriába. 2 szál cigit szívtam el életemben, egyszer kipróbáltam egy könnyebb drogot, néhány alkalommal részeg is voltam, de soha nem néztem úgy ki, mint a mai fiatalok egy része ilyenkor.

Múltkor elmentem egy szórakozóhelyre, szó szerint öregnek éreztem magam a 12-14 évesek között.

Arról már nem is beszélve, hogy mennyire bódultak voltak.

Sajnos nem tudom, mi lehet az oka, de egyre gyakoribb.

Tisztelet a kivételnek, hiszen az is van azért.

2009. nov. 25. 18:53
 15/15 anonim ***** válasza:
én csak annyit szoktam inni,amennyitől jól érzem magam
2010. máj. 2. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!