Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Képesek vagytok csak magánhang...

Képesek vagytok csak magánhangzókkal beszélni?

Figyelt kérdés
én igen, ez különlegességnek számít?
2011. jún. 25. 22:06
 1/8 Vree ***** válasza:

ie

e, e áí üöeeée.

2011. jún. 25. 22:12
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A fiam és a keresztlányom 7 évesen játszottak ilyen játékot!

Ha 5 éves vagy, akkor különlegesség!

:D

2011. jún. 25. 22:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
nem az különleges ha tudsz ugy beszélni hanem az ha megérted a beszédet:D
 4/8 anonim válasza:
ieiu
 5/8 anonim válasza:
100%

oa eee ee a áaaóa eéi. e a üöee. oi. :)

[sokkal nehezebb lenne csak mássalhangzókkal beszélni. Nem vagy különleges. Bocsi. :) ]

2011. jún. 25. 22:18
 6/8 anonim ***** válasza:
A-a. :)
2011. jún. 25. 22:33
 7/8 A kérdező kommentje:

igen, az lett volna a kovetkezo kerdes itt, hogy massalhangzoval tud-e vki? es vajon, azzal miert nem tudunk beszelni?

e ao eeei ae iei u aáaóa eéi :D

2011. jún. 25. 22:55
 8/8 anonim ***** válasza:

Most hogy feltetted a kérdést ki is próbáltam és simán tudok így beszélni, de megérteni lehetetlen, szóval nem hinném hogy nagy különlegesség. A magyar nyelvnek elég jó "dallama" van ahhoz, hogy az emberek többsége tudjon úgy beszélni, hogy a mássalhangzókat kihagyja, viszont ahhoz nem elég durva, hogy csak mássalhangzókkal is tudjon.

A mássalhangzók olyan hangképzési folyamatokkal járnak, ami nem teszi lehetővé azt, hogy kötőhangok nélkül kimondjon az ember 6-8-10 mássalhangzót egymás után és valószínűleg éppen ezért az agy sem képes ilyen gyorsan kapcsolni.

Egyébként anno próbáltam megtanulni szlovákul, a kedvenc szavam pont ezért volt a zmrzlina. Nekem szépen végig kellett betűznöm agyban az első 10-20 alkalommal amikor kimondtam, de még mindig nem tudom olyan könnyedséggel kimondani, mint egy anyanyelvű :)

2011. jún. 25. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!